Tort de mere întregi
Prepară un tort delicios cu mere întregi pentru cei dragi.
Ingrediente:
10 mere întregi
75 g unt
6 linguri zahăr
6 ouă
6 linguri făină
8 linguri de apă rece
sare (pentru blat)
100 g zahăr
100 ml apă
2 linguri de rom (pentru sirop)
300 g frişcă (pentru decor)
Cum se prepară:
Curăţăm merele de coajă şi seminţe. Le golim cu vârful unui cuţit ascuţit şi le punem pentru 5 min în apă cu sare care clocolteşte. Le scotem şi le scurgem,timp în care punem 6 linguri de zahăr într-o cratiţă cu pereţii înalţi,ţinem cratiţa pe foc pentru ca zahărul să devină amăriu,adăugăm untul şi întindem pe toată suprafaţa cratiţei,apoi luăm cratiţa de pe foc.
Punem merele scurse unele lângă altele în sosul de zahăr ars,turnăm deasupa lor un aluat de pandişpan şi coacem tortul la foc potrivit 40 min. Socatem,lăsăm să se răcească în formă,răsturnăm,după ce s-a însiropat,pe un platou,acoperim cu frişcă şi servim după ce a stat la rece 120 min.