Tort în alb şi roşu
17 aprilie 2016
Rețete
Un tort aboslut delicios, care poate fi pregatit chiar şi de începătoarele în arta culinară, tort în alb şi roşu.
De ce ai nevoie pentru tort în alb şi roşu
1 pachet foitaj
250 g smântână grasă
100 g zahăr
1 plic întăritor frişcă
1 borcan compot de cireşe
3-4 linguri gem de cireşe
Cum se prepară tort în alb şi roşu
Decongelezi aluatul şi decupezi cu forma de tort trei bucăţi egale,pe care le coci separat,până se rumenesc. Le laşi la răcit. Baţi smântâna rece cu zahărul şi întăritorul până se transformă în frişcă. Pui peste prima foaie de blat cireşe fără sâmburi din compot bine scurse şi întinzi jumătate din cantitatea de frişcă. Aşezi a doua foaie,un strat de cireşe şi unul de frişcă,iar deasupra ultima foaie,unsă cu gem de cireşe. Decorezi cu cireşe din compot.
1 tort
Preparare 50’
Dificultate mică