Tort în alb şi roşu

17 aprilie 2016   Rețete

Un tort aboslut delicios, care poate fi pregatit chiar şi de începătoarele în arta culinară, tort în alb şi roşu.

De ce ai nevoie pentru tort în alb şi roşu

1 pachet foitaj

250 g smântână grasă

100 g zahăr

1 plic întăritor frişcă

1 borcan compot de cireşe

3-4 linguri gem de cireşe

Cum se prepară tort în alb şi roşu

Decongelezi aluatul şi decupezi cu forma de tort trei bucăţi egale,pe care le coci separat,până se rumenesc. Le laşi la răcit. Baţi smântâna rece cu zahărul şi întăritorul până se transformă în frişcă. Pui peste prima foaie de blat cireşe fără sâmburi din compot bine scurse şi întinzi jumătate din cantitatea de frişcă. Aşezi a doua foaie,un strat de cireşe şi unul de frişcă,iar deasupra ultima foaie,unsă cu gem de cireşe. Decorezi cu cireşe din compot.

1 tort

Preparare 50’

Dificultate mică

Mai multe