Tort Raffaello
Vrei o prăjitură sofisticată şi savuroasă ca la cofetărie? Poţi s-o prepari chiar tu, acasă, pentru cei dragi. Merită efortul!
Ingrediente
Pentru blat
- 6 ouă
- 1 vârf de cuţit sare
- 200 g zahăr
- 125 g făină
- 100 g nuci măcinate fin
- 1 linguriţă esenţă de migdale
Pentru cremă
- 200 g ciocolată albă
- 50 ml lapte de cocos
- 250 g mascarpone
- 30 g zahăr pudră
- 500 ml frişcă lichidă 35% grăsime, rece
- 40 g fulgi din nucă de cocos
- marmeladă, după preferinţă
Pentru decor
- 100 g fulgi din nucă de cocos
- 10 bucăţi bomboane Raffaello
Separă gălbenuşurile de albuşuri. Mixează albuşurile cu sarea până ce devin o spumă tare. Adaugă câte o lingură de zahăr şi mixează după fiecare. Amestecă gălbenuşurile cu esenţa de migdale, după care încorporează-le în spuma de albuşuri. Adaugă nucile măcinate, apoi făina şi amestecă de jos în sus cu o spatulă.
Toarnă compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace blatul la 170 °C, aproximativ 40 de minute. După ce se răceşte, taie-l în trei foi egale.
Pentru cremă, topeşte ciocolata albă la bain-marie, apoi toarnă laptele de cocos şi omogenizează. Când s-a răcit, adaugă jumătate din cantitatea de mascarpone. Separat, mixează frişca împreună cu zahărul pudră şi adaugă cealaltă jumătate de mascarpone.
Încorporează cele două compoziţii ca să obţii o cremă fină. Adaugă fulgii de cocos şi amestecă uşor. Asamblează tortul astfel: pune pe prima foaie un strat de marmeladă, la alegere (de portocale sau de caise), iar pe următoarele două – cremă de cocos, într-un strat mai gros.
Ornează cu fulgi de cocos şi bomboane Raffaello.
FOTO: Shutterstock