Tort spirală cu fructe de pădure, un deliciu!
Descoperă cum se prepară un tip diferit de tort, cu un aspect deosebit!
Ai nevoie de:
Pentru blat
8 ouă
250 g făină
150 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 plic praf de copt
6 linguri ulei
1 praf de sare
Pentru cremă
400 g smântână pentru frişcă
400 g brânză de vaci
200 g zahăr pudră
100 g zmeură
Pentru decor
1 plic tort-jelee
100 g fructe de pădure
Preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Freci gălbenuşurile cu zahărul tos şi cel vanilat până când capătă o consistenţă cremoasă,apoi torni uleiul în fir subţire şi omogenizezi. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi adaugi albuşurile cu mişcări de jos în sus. Pui o parte din aluat,cam 2 cm,într-o formă de tort şi o dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Restul îl torni într-o tavă întinsă,cu hârtie de copt. După ce blatul s-a copt,îl pui pe un prosop umed,îndepărtezi foaia de copt şi rulezi.
Pentru cremă,baţi smântâna cu zahărul pudră,adaugi brânza de vaci frecată şi pui zmeura pasată,apoi omogenizezi.
Scoţi blatul din forma de tort şi-l aşezi pe un platou. Derulezi foaia şi o tai fâşii egale,late în funcţie de câte de înalt vrei să fie tortul. Le ungi cu cremă şi le rulezi,una în jurul celeilalte,până obţii forma unei spirale. Ai grijă ca spirala să fie la fel de mare precum baza tortului.
Aşezi cealaltă felie,apoi pui fructele de pădure. Prepari tort-jelleul conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi-l torni peste tort,apoi îl dai la rece câteva ore.
Sursă foto:Profimedia