Tort steluţă - perfect pentru masa de Revelion!

31 decembrie 2016   Rețete

Află cum se face acest tort perfect pentru masa de Revelion!

Ai nevoie de:

 Pentru blat

2 ouă

175 g zahăr brun

150 ml ulei

200 g făină

1 linguriţă bicarbonat

200 g morcovi

coaja de la 1 portocală

50 g nucă de cocos

50 g nuci

100 g stafide

1 praf scorţişoară

Pentru glazură

200 g ciocolată neagră

50 g smântână

Preparare

Mixezi 3 minute zahărul cu ouăle şi cu uleiul. Separat,amesteci făina cu bicarbonatul şi cu scorţişoara,apoi le încorporezi în cremă.

Dai morcovii de răzătoarea mică şi îi adaugi în compoziţie,urmează nucile sfărâmate,stafidele înmuiate,coaja de portocală şi nuca de cocos. Torni blatul într-o formă tapetată de steluţă sau orice vas vrei şi îl ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.

Îl laşi la răcit. Între timp,topeşti ciocolata pe baie de aburi,dai deoparte,adaugi smântâna şi omogenizezi. Torni glazura peste tort şi decorezi după imaginaţie.

Sursă foto:Profimedia

Mai multe