Tortillas cu legume şi pui

23 mai 2016   Rețete

Tortillas cu legume şi pui este o gustare savuroasă, pentru o amiază cu prietenii. Nu are cum să nu îţi placă combinaţia minunată de carne cu dovlecei şi ardei roşu, asezonate cu sos de smântână.

Dificultate mică/ 4 porţţii/ 50’

Ingrediente

Pentru aluat

4 tortillas

Pentru umplutură

1 dovlecel mare1 morcov mare1 ardei gras roşu1 piept de pui dezosat3 linguri ulei4 frunze mari de salată verde

sare

piper

Pentru sos

4 linguri smântână groasă

½ legătură pătrunjel

½ legătură mărar

Pasul 1

Baţi pieptul de pui cu un ciocan de şniţele,având grijă să acoperi pieptul cu o folie ca să nu se zdrobească,îl condimentezi şi-l pui pe grătarul încins,până se rumeneşte bine. Îl tai feliuţe şi-l pui într-un vas acoperit,să nu se răcească.

Pasul 2

Pentru umplutură,cureţi şi speli morcovul,dovlecelul şi ardeiul gras. Le tai bastonaşe şi le căleşti într-o tigaie cu 3 linguri de ulei încins,10 minute. La final,adaugi sare şi piper după gust.

Pasul 3

Pentru sos,amesteci smântâna cu verdeaţa tocată mărunt şi sare,după gust. Cu ajutorul unei spatule,ungi cu sos fiecare clătită.

Pasul 4

Aşezi pe fiecare clătită părţi egale de umplutură,adaugi salata verde tăiată şi rulezi. Serveşti tortillas calde,tăiate în două,pe o farfurie ornată cu frunze de salată.

Sfat!

Dacă nu vrei să petreci timp în bucătărie cu prepararea tortillas,le poţi înlocui cu foi pe care le poţi cumpăra gata preparate.

Mai multe