Trufe cu tiramisu
Trufele cu tiramisu făcute în casă sunt foarte simplu de preparat şi au o aromă irezistibilă de cafea şi o textură cremoasă. Le puteţi servi cu încredere invitaţilor.
Nu vă va veni să credeţi cât de uşor sunt de preparat şi au un gust extraordinar de tiramisu. Acestea sunt dulci,cremoase şi delicioase. Aveţi nevoie doar de câteva ingrediente. Dacă sunteţi un fan al acestui desert popular italian veţi iubi aceste trufe de ciocolată.
Ingrediente de care aveţi nevoie:
300 grame bucăţele ciocolată albă
O jumătate de ceaşcă cu brânză mascarpone (la temperatura camerei,dar nu topită)
2 linguriţe de vin Marsala (vermut sau alte băuturi)
1 linguriţă cafea instant
30 grame ciocolată cu lapte
O jumătate de linguriţă de praf de cacao
Pahare de hârtie,opţionale
Mod de preparare
Topiţi ciocolata albă într-un vas dublu până se omogenizează. Lăsaţi apoi deoparte să se răcească până devine călduţ.
Se dizolvă 1/2 linguriţă de espresso în vin Marsala.
După ce ciocolata s-a răcit,se adaugă brânza mascarpone şi se amestecă cu o spatulă până se omogenizează.
Adăugaţi amestecul de espresso şi Marsala şi amestecaţi. Adaugaţi şi espresso-ul instant rămas. După,acoperiţi şi băgaţi la frigider peste noapte.
Radeţi ciocolata cu lapte.
Folosind o lingură rotundă de metal,scoateţi bile de tiramisu şi faceţi ”bile” de tiramisu prin rularea rapidă cu mâinile reci. Apoi le veţi da prin fulgii de ciocolată cu lapte raşi.
Se consumă imediat sau se dă la frigider timp de până la o săptămână.
Timp de pregătire:15 min
40 porţii
Sursa foto: http://cookinglsl.com/