Vinete umplute cu carne şi ciuperci

18 octombrie 2014   Rețete

Ai nevoie de: 2 vinete mari sau 4 mici, 2 cepe, 8 linguri ulei, 400 g carne de pu, 4 căţei usturoi, 1 lingură zahăr , 3 linguri pastă tomate, 1 ardei gras, 3-4 frunze busuioc, 1 legătură pătrunje, 200 g ciuperci, ½ linguriţă cimbru uscat, sare, piper.

Cum se prepară

Speli vinetele,le ştergi şi le tai pe jumătate pe lung. Presari sare şi le laşi 30 de minute pe un tocător,la scurs. Le ungi cu puţin ulei şi le coci în cuptorul preîncălzit. aproximativ 20 de minute.

Odată vinetele coapte,le scoţi din cuptor şi le laşi la răcit. Le scobeşti,lăsând o margine de 2 cm. Păstrezi miezul pentru a-l folosi mai târziu.

Toci ceapa şi căleşti jumătate din ea. Adaugi carnea tăiată bucăţi şi fierbi amestecul la foc mic. Adaugi 100 ml de apă,condimentezi cu sare şi cu piper şi laşi la fiert 15 minute. Dai compoziţia la răcit. Descojeşti 4-5 roşii şi le tai în cubuleţe şi toci ardeiul gras (păstrezi puţin pentru ornat). Le căleşti împreună cu usturoiul şi cu restul de ceapă. Adaugi ciupercile tăiate bucăţi şi zahărul,cimbrul,busuiocul şi condimentezi cu sare şi piper.

Încorporezi în carne pasta de tomate şi verdeaţa. Adaugi miezul scos de la vinete. Umpli cu această compoziţie vinetele şi le dai la cuptor aproximativ 20 minute. Ornezi cu restul de ardei tocat.

Mai multe