Zacuscă de fasole boabe tradiţională - reţeta pe care trebuie să încerce orice gospodină
Zacusca de fasole boabe tradiţională este un preparat gustos şi ieftin, pe care trebuie să-l încerce orice gospodină. Chiar dacă n-ai mai făcut până acum, nu ezita să-ţi măreşti sortimentele din cămară cu această gustare.
- un kilogram de fasole uscată
- două kilograme de ceapă
- trei kilograme de gogoşari
- un litru de ulei
- un litru de bulion
- sare, după gust
Alege boabele de fasole, după care lasă-le pentru o noapte la înmuiat, ca să fiarbă mai uşor.
A doua zi, pune fasolea la fiert şi ai grijă să schimbi apa, de cel puţin două ori. Când este îndeajuns de fiartă, dă-o într-o parte şi las-o la răcit.
Trece-o prin maşina de tocat ori prin blender, ca să obţii o pastă cremoasă.
Procedează în acelaşi mod şi cu gogoşarii, iar apoi curăţă ceapa şi toac-o mărunt. Căleşte-o puţin în ulei uşor încins, în prealabil.În vasul în care ai călit ceapa adaugă gogoşarii, fasolea, bulionul şi sarea, după gust. Lasă totul la fiert până iese uleiul la suprafaţă, potrivit unica.ro.
Pune zacusca în borcane şi toarnă, ca ultim strat deasupra, o linguriţă de ulei. Închide etanş şi bagă la păstrare, în cămară.
Poftă bună!