5 escapade ideale pentru familie
Ţi-e dor de aerul rece al munţilor, de verdele păşunilor şi de drumeţiile lungi prin pădurile de brad? Îţi propunem câteva destinaţii idilice pentru o vacanţă cum de mult n-ai mai avut.
Ieşire în stil medieval
Dacă ai fost deja la munte şi vrei să vezi locuri încărcate de istorie şi arhitectură medievală,atunci poţi merge la Cetatea Sighişoara.
Vei fi impresionată de frumuseţea ei. Este una dintre puţinele cetăţi din ţară care şi-au păstrat forma şi atmosfera de citadelă (este locuită şi în prezent).
Plimbările de seară pe străduţele înguste,casele vopsite în nuanţe vii şi joase,cu acoperişuri din ţiglă şi pensiunile cu oameni primitori te fac să te reîntorci aici,ori de câte ori ai ocazia.
Cazarea costă în jur de 120 de lei,la o pensiune de trei stele. Şi au o mâncare aşa de bună...
Traseu de vis
Moeciu de Jos,comună apropiată de legendarul Castel Bran,îţi pune la dispoziţie nenumărate trasee,uşor de practicat (care nu necesită neapărat echipament special).
Dacă vrei să mergi spre satul Peştera sau spre Măgura,trebuie să ai în vedere că drumeţia durează în jur de trei-patru ore (doar dus,iar dacă mergi cu bicicleta,cu mult mai puţin).
Castelul Bran
Dacă stai mai multe zile,urmează traseul pentru o zi când te simţi mai odihnită. Te sfătuiesc să nu pleci fără câteva provizii la tine.
O noapte de cazare costă aici în jur de 70 de lei,la o pesiune de trei margarete. Şi oamenii sunt foarte primitori!
Drum la peşteră
Familia ta va fi încântată să meargă pe un drum atât de frumos şi uşor de practicat.
Este vorba despre cel spre Peştera Dâmbovicioara,situată pe partea de sud a Masivului Piatra Craiului.
Peştera Dâmbovicioara
Drumul prin chei este splendid (aproape 2 km):cu iarbă verde,flori albastre şi căsuţe rustice din lemn de brad sau de piatră.
Dacă vrei,poţi lua prânzul nestingherită,printre brazi semeţi şi râuri repezi.
Pentru o noapte de cazare,într-o cameră dublă,scoţi din buzunar 80 de lei. Merită,o să te convingi!
Peisaje de neuitat
Urlătoarea Bâlei,cum mai este denumită Cascada Bâlea,te cucereşte pe loc cu măreţia sa (este situată la peste 1.200 m altitudine şi are o cădere de 60 m).
Odată ajunsă aici,nu ai cum să nu admiri frumuseţea apei cristaline şi să asculţi cu plăcere ropotul apei.
Cascada Bâlea
Accesul se face din Transfăgărăşan până la cabana Bâlea Cascadă. Apoi,mai mergi pe jos o oră,pe un traseu marcat cu roşu.
Preţul cazării variază în funcţie de perioada anului şi începe de la 125 de lei pe noapte. Te asigur că nu vei uita uşor acest peisaj!
Aventură la canion
Dacă eşti dornică de aventură,atunci te poţi încumeta la un traseu palpitant:canionul Şapte Scări din masivul Piatra Mare,de circa 1.600 de metri altitudine.
Traseul începe de la cabana Dâmbul Morii (urmăreşte banda galbenă).
Canionul Şapte Scări
Drumul până la canion este destul de anevoios,aşa că nu-ţi umple rucsacul la refuz cu apă şi mâncare.
Încalţă-te cu bocanci de munte,impermeabili. Vei avea de urcat pe scări verticale din metal prinse de stâncile versanţilor.
Ţi-ar prinde bine şi o jachetă călduroasă (chiar dacă este vară,aerul din canion e destul de rece).
Te poţi caza la Timişul de Jos,cu circa 80 de lei pe noapte.