Cele mai frumoase locuri din Sibiu
România are foarte multe locuri frumoase care merită vizitate, iar judeţul Sibiu este unul dintre cele mai frumoase judeţe din ţară, ascunde frumuseţi ale naturii, tradiţii şi obiceiuri vechi de când lumea, dar este şi locul ideal pentru culturalizare.
România are foarte multe locuri frumoase care merită vizitate,iar judeţul Sibiu este unul dintre cele mai frumoase judeţe din ţară,ascunde frumuseţi ale naturii,tradiţii şi obiceiuri vechi de când lumea,dar este şi locul ideal pentru culturalizare.
Cele mai frumoase locuri din Sibiu -oraşul Sibiu,printre cele mai importante centre culturale din România şi Europa
Dacă ai plănuit o vacanţă la început de iunie,află că oraşul Sibiu este în această perioadă un loc magic,unde teatrul,dansul,acrobaţiile,muzica şi spectacolul se dezlănţuie prin faţa curioşilor. Acest lucru se datorează Festivalului Internaţional de Teatru,care este al treilea festival de arte ale spectacolului din Europa,după festivalurile din Edinburh şi Avignon. În timpul acestui eveniment fantastic,care ţine câteva zile bune,găzduieşte peste două mii de artişti din mai mult de 50 de ţări,sunt peste 200 de spectacole în spaţii de desfăşurare ca situri istorice,săli de spectacol,pub-uri,biserici,străduţe istorice şi piaţete. Aşadar,începutul de vară în Sibiu arată întotdeauna colorat şi plin de viaţă.
Sibiul este plin de obiective turistice precum:Casa Artelor din Sibiu,Muzeul de Arme şi Trofee de Vânătoare,Pasajul Scărilor,Muzeul de Istorie Naturală,Biserica din Groapă,Turnul Sfatului,Podul Minciunilor,Capela Sfintei Cruci,Piaţa Mică,Turnul Gros şi multe alte locuri deosebite ale oraşului,dar şi împrejurimile sale au multe de oferit,precum Pădurea Dumbrava.
Persoanele care îşi doresc relaxare şi linişte,pot opta pentru Salina Ocna Sibiului,aflată în Depresiunea Colinară a Transilvaniei,într-o zonă înconjurată de multă verdeaţă,păduri şi foarte bogată în sare. Pe lângă liniştea şi posibilitatea de odihnă,aerul încărcat de aerosoli şi lacurile sărate sunt adevărate medicamente naturale. Tot aici au fost descoperite unelte din epoca bronzului,fiind un important centru de interes arheologic.
Cele mai frumoase locuri din Sibiu – Mărginimea Sibiului,o zonă absolut fascinantă din judeţul Sibiu
Pentru cine îşi doreşte să descopere viaţa satului în judeţul Sibiu,trebuie să ştie că toate satele care alcătuiesc Mărginimea Sibiului dau un peisaj rupt din realitate. Mai cu seamă un sat,Fântânele,care este ascuns între brazi,dincolo de Sibiel,şi care are un farmec aparte. Aici vei găsi atmosfera satului ardelenesc din vremuri demult apuse,cu străduţe pietruite,cu arhitectură foarte bine păstrată şi cu câţiva săteni. De aici pornesc câteva trasee în munţii Cindrel,deci te poţi aventura în natură,unde liniştea şi aerul curat îţi vor da noi forţe.
Masivul Cindrel,plin de păşuni şi văi frumoase,adăposteşte ciobanii din Mărginimea Sibiului,de la începutul lui mai până toamna târziu. Când îţi propui o drumeţie la stână,nu te aştepta să fie uşor,însă merită din plin,sus acolo te vei desfăta cu bunătăţile proaspete şi cu povestirile pline de peripeţii ale ciobănaşilor. Specialităţile de bază la stână sunt brânza de burduf,telemeaua,jintiţa,tocăniţa de miel şi cocoloşul de brânză. Aer curat,mâncare sănătoasă,companie plăcută şi privelişti de neuitat,asta te aşteaptă aici.
Un alt loc special din judeţul Sibiu este Lacul Iezerul Mare,care s-a format într-un circ glaciar şi care este situat la 1.998 de metri altitudine în Rezervaţia Naturală Iezerele Cindrelului. Cu o suprafaţă de 3,4 ha,o lăţime de 190 de metri şi o lungime de 320 de metri,legendele legate de acest loc spun că lacul s-a format din lacrimile unei tinere ciobăniţe.
Cele mai frumoase locuri din Sibiu -Bâlea Lac,Cascada Bâlea şi Lacul Iezerul Mare,atracţii turistice ce nu merită ratate
Alte obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi când ajungi în judeţul Sibiu sunt Vârful Măgura şi Cascada Bâlea. Cel mai vestic vârf al Munţilor Cindrel,vârful Măgura are 1.307 metri şi oferă o panoramă deosebită. De aici se văd localităţile din jur:Cisnădie,Cisnădioara,Sibiu,Răşinari,Şelimbăr. Urlătoarea Bâlei,cascadă la peste 1.300 metri altitudine este cea mai mare cascadă în trepte din ţară,cu o cădere de circa 60 de metri. Debitul cel mai mare este în primăvară,după topirea zăpezilor,însă poate fi admirată şi vara.
Localitatea Cisnădioara are una dintre cele mai reprezentative monumente romantice din Transilvania,Cetatea Ţărănească Cisnădioara. Biserica cetăţii a fost datată încă din anul 1223 şi este situată pe vârful dealului Sfântul Mihail de la Cisnădioara. Cetatea are o singură încăpere înconjurată de ziduri de piatră de 6 metri lăţime şi a fost concepută ca cetate de observare.
Un alt loc special din judeţul Sibiu este Mănăstirea Cisterciană de la Cârţea. Construcţia mănăstirii a început din anul 1230 şi s-a terminat abia pe la 1320. După terminarea construcţiei,mănăstirea a devenit foarte puternică în zonă,în anul 1400 Abaţia Cisterciană poseda circa 10 sate. În anii 1421,1432 şi 1438 mănăstirea a fost atacată de turci şi a lăsat daune grave,în final fiind desfiinţată. Abia în 1495 a dispus de renovări,apoi în 1846,când s-a construit şi galeria în care astăzi este corul bisericii,şi în 1913.
De asemenea,Bâlea Lac este un loc superb,care merită toată atenţia. Chiar şi legenda formării lacului este impresionantă. Legenda spune că un cioban curajos îl ajută pe împărat să învingă duşmanii,iar fata cea mare îl vrea de soţ pe acest adevărat erou. O furtună de pe munte urmată de o avalanşă i-a împins pe cei doi soţi în lac,iar de atunci lacul poartă numele lui Bâlea.
Pentru cei care iubesc drumeţiile pe munte în vacanţe,trebuie să vă aventuraţi până pe Vârful Vânătarea lui Buteanu,în munţii Făgăraş,care are o înălţime de 2.507 metri. Timpul de urcat până în vârf de la Bâlea Lac este de o oră jumătate. Este un vârf accesibil pentru înălţimea sa,iar priveliştea oferă întregul lanţ al Făgăraşului.