Cele mai vechi oraşe din lume

6 decembrie 2016   Travel

Rasa umană a venit să sfinţească fiecare artefact care simboliza şi reprezenta existenţa ei. Iar pentru fiecare monument şi oraş, mai ales cele considerate istorice, specialiştii au făcut tot posibilul ca ele să fie conservate pentru a putea fi studiate şi descoperite de generaţiile viitoare.

În trecut,oamenii de istorie au avut grijă să păstreze o serie de artefacte şi oraşe care exprimă un amestec de diferite generaţii. Din Orientul Mijlociu,EuropaCentrală,Europa de Est şi Asia,istoria a fost criptată pe pereţi şi omul a înfrumuseţat clădirile.Iată care sunt cele mai vechi oraşe din întreaga lume:

Istanbul

În anul 1453 a avut loc căderea Constantinopolului,şi în perioada imediat următoare a fost înfiinţată Republica Turcia,care a rămas până în ziua de azi. Totodată,succesiunea diferitelor civilizaţii a dat un mix cultural care a devenit foarte apreciat de toată lumea.

Roma

Un alt oraş antic,care este considerat un refugiu arhitectural pentru cei mai mulţi arhitecţi şi artişti creativi din lume a fost fondat în 753 î. Hr. De la un grup de oraşe,Roma a fost capabilă să-ţi construiască imperiul cunoscut sub numele de Imperiul Roman. Această măreţie,chiar dacă nu a durat atât de mult timp,a avut mai puţin de 50 de ani de glorie.

Ierusalim

Împărţită între palestinieni şi poporul israelian,oraşul este sediul conflictelor istorice şi vărsarea de sânge care au ascuns frumuseţea lui istorică. Oraşul Ierusalim datează de mai bine de 2000 de ani î. Hr.

Atena

Fondat în anul 1400 î. Hr,oraşul Atena datează de mai bine de 3000 de ani. Capitala Greciei adăposteşte multe monumente,care sunt în centrul atenţiei mondiale în ce priveşte arheologia. De asemenea,este locul vizitat de tinerii care studiază arhitectura,în principal din cauza monumentelor sale istorice.

Damasc

Oraşul Damasc a fost fondat în 1700 î. Hr. şi care are o istorie lungă şi prolifică. Din păcate,această istorie este predispusă la ştergere de ceea ce se întâmplă ca urmare a revoltelor moderne. De asemenea,a pierdut foarte multe moschei istorice şi monumente,lucru care duce treptat la dispariţia oraşului.  

Lisabona

Capitala Portugaliei,Lisabona este un oraş vechi,care a precedat multe dintre aşa numitele oraşe antice. După Roma,oraşul Lisabona este al doilea din punct de vedere istoric şi vechime. În plus,este cunoscut pentru monumentele antice şi frumuseţile moderne.

Sursă+credite foto:www.pouted.com

Mai multe