Cele mai vizitate locuri din Turcia

30 aprilie 2018   Travel

Turcia a devenit în ultima perioadă destinaţia preferată a multor români. Turcia promite o vacanţă de neuitat cu diferite oraşe înconjurate de istorie, peisaje spectaculoase şi plaje. Poţi vizita ruinele antice din Efes, poţi merge în staţiunileprezente de-a lungul Mării Egee, care te vor fascina şi impresiona. Pe de altă parte, Istanbulul, care a fost odată capitala Imperiilor Bizantine şi Otomane, este oraşul de care te vei îndrăgosti şi din care nu îţi vei mai dori să pleci.

Iată care sunt locurile pe care trebuie să le vizitezi când ajungi în Turcia:

Ankara

Frumoasa capitala a Turciei, Ankara este un oraş modern extins, care găzduieşte clădiri guvernamentale, universităţi şi ambasade străine. Situat chiar în centrul ţării, precum şi în regiunea Anatolia, Ankara este un important centru de transport care leagă călătorii de alte destinaţii importante din Turcia. Oraşul în sine oferă o scenă impresionantă de artă şi cultură, cu o mare concentraţie de muzee, cum ar fi Muzeul civilizaţiilor anatoliene.

Mardin

Situat pe marginea dealului strategic care are vedere la câmpiile din Mesopotamia din sud-estul Turciei, "Mardin" este capitala veche a provinciei Mardin - una dintre cele mai vechi aşezări prezente în zonă. Mardin este cunoscut pentru cultura sa diversă şi pentru oraşul vechi format din clădiri de gresie care coboară pe deal.

Istanbul

Fosta capitală a Imperiilor Bizantine şi Otomane, Istanbul este cel mai mare şi cel mai aglomerat oraş din Turcia. Oraşul Istanbul se întinde pe o strâmtoare îngustă care leagă Europa şi Asia, făcându-l singurul oraş din lume care se întinde pe două continente. Oraşul are arhitecturi remarcabile, restaurante, centre comerciale, situri istorice, cluburi de noapte şi regiunea exotică, făcându-l unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Turcia. Unele dintre arhitecturile impresionante ale oraşului sunt: Moscheea Albastră, palatul glorios Topkapi şi Hagia Sophia. Şi nu uita niciun moment că Istanbulul este un oraş aglomerat, care se păstrează viu 365 de zile pe an.

Antalya

Situat de-a lungul uimitoarei Riviere a Turciei, pe coasta mediteraneană, Antalya este un oraş vibrant şi mare, primitor, cu numeroase staţiuni, hoteluri, restaurante şi baruri. Peisaje impresionante înconjoară oraşul cu plaje elegante şi munţi luxurianţi verzi, cu ruine străvechi. În plus, Antalya oferă diverse activităţi cum sunt înotul, navigaţia, vizitarea obiectivelor turistice, alpinismul şi distracţia de familie!

Konya

Konya este cunoscut ca cel mai vechi oraşe din lume, recunoscut pentru arhitectura Seljuk remarcabilă şi pentru Dervişii rotitori (dansatori). Acest oraş mare este situat în regiunea Anatolia Centrală din Turcia. În secolele al XII-lea şi al XIII-lea, Konya a înflorit ca oraşul capitalei în timpul dinastiei Seljuk. În prezent, clădirile izbitoare din epoca respectivă pot fi totuşi admirate, cum sunt ruinele Palatului Seljuk şi Moscheea Alaeddin.

;

.

Mai multe