Delicatese neobişnuite

1 octombrie 2018   Travel

Te-ai încumeta să mănânci carne de şarpe sau, poate, brânză cu viermi? Dacă pentru noi aceste specialităţi culinare sunt dezgustătoare, pentru alţii, sunt adevărate delicatese.;

Balut e un fel de mâncare foarte popular în Asia, în special în Filipine, China şi Cambogia - şi este un preparat doar pentru cei curajoşi. E un ou fertilizat de pui sau de raţă, care se mănâncă direct din coajă, cu tot cu embrionul dezvoltat în interior. După ce este fiert, se presară cu sare sau se mănâncă cu oţet. Poate părea ciudat, dar la gust seamănă cu o combinaţie între carne proaspătă cu gălbenuş.

Preparată din carne şi oase de reptilă şi fiartă timp de câteva ore, supa de şarpe este un deliciu în China şi Vietnam. Iar dacă mergi în Taiwan şi doreşti să guşti această delicatesă, ai toate şansele să asişti la procesul de preparare: comerciantul va ucide şarpele chiar în faţa ta, pentru a demonstra cât de proaspăt este produsul. Când este gătită, carnea are un gust asemănător celei de pui, doar că este puţin mai tare. Supa de şarpe este considerată o masă consistentă şi este adesea consumată în lunile mai reci.

Casu Marzu este un caşcaval din Sardinia (Italia) iar numele său se traduce prin „brânză putredă“. Sună tentant, nu-i aşa? Ei bine, această brânză devine pentru o perioadă de timp casa a mii de viermi. De fapt, aceştia sunt adăugaţi intenţionat în masa produsului lactat, pentru a spori nivelul de fermentare. Atenţie! Larvele pot face salturi de aproximativ 15 cm, de aceea persoanele care vor să încerce acest aliment sunt îndemnate să scape, mai întâi de toate, de viermişori – ceea ce este posibil prin congelare.

În Cambodgia, tarantula prajită este o delicatesă. Aceşti păianjeni au fost mai întâi consumaţi de locuitorii care sufereau de foame în timpul regimului Khmerilor Roşii, apoi preparatul a cunoscut o neaşteptată notorietate. Paianjenii sunt prăjiţi în ulei şi sunt condimentaţi cu usturoi, sare şi piper. Se spune că tarantulele sunt crocante la exterior şi moi în interior, iar la gust seamănă cu carnea de crab.

Mai multe