Fă o cură de sănătate la Sovata!

23 aprilie 2019   Travel

Situată în inima Transilvaniei, la poalele munţilor Gurghiului, staţiunea balneoclimaterică Sovata este una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice, fie vară, fie iarnă. Peisajele de poveste – cu munţi şi cu stânci – dar mai ales virtuţile tămăduitoare ale lacurilor din zonă atrag vizitatori din toată lumea.

Mergând la pas prin Sovata, poţi descoperi tot felul de străduţe, cu case în stil rustic şi cu verande din lemn. În apropiere de acestea, se întinde un lac de forma unei piei de urs – de aici şi numele: Lacul Ursu, considerat cel mai mare lac helioterm din sud-estul Europei. Acesta este renumit datorită nămolului şi apei sărate cu calităţi curative. De asemenea, renumele staţiunii se datorează şi lacurilor Aluniş, Verde, Negru, Roşu şi Mierlei, care sunt, la fel, cu ape clorurate şi sodice. Pe lângă aceste lanţuri de lacuri, poţi admira şi Muntele de Sare, aflat în imediata apropiere a Lacului Roşu, în partea nord-vestică a acestuia. 

Terapie cu sare şi cu nămol

Este bine ştiut faptul că nămolul din lacurile din Sovata face minuni. Cel extras din Lacul Ursu este de tip sapropelic peloidogen, fiind format prin descompunerea microflorei şi microfaunei lacului. Pe lângă curele cu nămol, băile galvanice şi cele cu apă sărată sunt remediul perfect în caz de afecţiuni reumatice, de circulaţie, dar şi în caz de boli ale sistemului nervos periferic. Tot la Sovata, infertilitatea, precum şi alte probleme ginecologice se tratează natural. Cele mai căutate tratamente cu efect antiinfertilitate sunt cura internă cu nămol peloidogen, sub formă de tampoane intravaginale, şi irigaţiile intravaginale cu apă sărată.

Preţuri pentru toate buzunarele

Oferta de cazare din Sovata este foarte variată, de la pensiuni de două margarete până la hoteluri de 4 stele: Danubius, Bradet, Faget – construcţii impunătoare ce străpung verdele pădurilor de fag şi de stejar. Astfel, pentru o noapte de cazare, turiştii pot plăti între 80 şi 400 de lei. Şi cura de sănătate de la Sovata este pentru toate buzunarele. De exemplu, împachetările cu nămol general, pot fi făcute la preţul de 60 de lei, iar o terapie cu ultrasunet, la preţul de 40 de lei. De asemenea, vizitatorii pot beneficia de pachete cu diverse tratamente, preţurile acestora variind de la un sezon la altul.

Sugestii pentru vizitatori

Sovata se află la o distanţă de 60 km de oraşul Târgu Mureş, fiind legată de restul ţării prin drumul naţional DN 13 – Bălăuşeri – Sovata. De asemenea, la Sovata se poate ajunge cu trenul, pe linia de cale ferată 307 Blaj –Târnăveni – Praid. 

Mai multe