Paşte la mănăstirile din România

28 martie 2016   Travel

Tot mai multă lume îşi doreşte să petreacă sfintele sărbători în locuri liniştite şi cât mai departe de zgomotul lumii, de distracţie sau de aceleaşi şi aceleaşi locuri. Aşadar, v-am pregătit câteva idei mai bune pentru anul acesta.

Moldova şi Bucovina sunt zonele cu cele mai multe şi mai frumoase mănăstiri şi biserici din ţara noastră. Dacă îţi doreşti sărbători pascale deosebite în locuri cu adevărat speciale şi sfinte,iată câteva oferte pentru Paşte la mănăstirile româneşti.

Tot mai multă lume îşi doreşte să petreacă sfintele sărbători în locuri liniştite şi cât mai departe de zgomotul lumii,de distracţie sau de aceleaşi şi aceleaşi locuri. Aşadar,v-am pregătit câteva idei mai bune pentru anul acesta.

Paşte la mănăstirile din România – mănăstirile Moldovei

În perioada 29 aprilie-2 mai se organizează un pelerinajla mănăstirile din Bucovina,cu plecare din Bucureşti,Ploieşti sau Braşov. Traseul cuprinde următoarea rută:

Prima zi:Bucureşti,Ploieşti,Braşov,Lacu Roşu,Cheile Bicazului,Mănăstirea Agapia (icoana Maicii Domnului),Mănăstirea Văratic – Boroaia. Se merge la părintele Ilarion Argatu şi se participă la Prohodul Domnului.

A doua zi:Mănăstirile Voroneţ,Umor,Putna,Suceviţa,Moldoviţa,Boroaia,unde se participă la slujba de Înviere a Domnului.

A treia zi:Mănăstirile Sihăstria,unde se merge la mormintele marilor duhovnici ai neamului:Ilie Cleopa,Paisie Olaru,Ioanichie Bălan,Mănăstirea Neamţ,de unde se merge la Schitul Tubucani.

A patra zi:Mănăstirea Bistriţa (icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana),unde se participă la Sfânta Liturghie şi întoarcere Braşov,Ploieşti,Bucureşti.

Paşte la mănăstirile din România – mănăstirile Bucovinei

Un traseu excepţional,care include transport cu autocar dotat modern,cu aer condiţionat şi şoferi profesionişti şi amabili,preot invitat,comunicare,atmosferă liniştită,cu rugăciune şi cu participare la Sfintele Slujbe de la mănăstirile de pe traseu. Pelerinajul costă 250 de lei de persoană şi nu include cazarea,vizitarea obiectivelor de pe traseu şi masa. Cazarea la mănăstiri costă între 15 şi 20 de lei de persoană pe noapte sau la pensiune 35-40 de lei de persoană pe noapte,în condiţiile oferite de acestea (locuri la comun,baie la comun).

Un alt pelerinaj tot în această zonă,include mănăstirile Putna,Sihăstria Putnei,Bogdana,Dragomirna,Sfântul Ioan Cel Nou,Cămârzani. Participarea la slujba Învierii Domnului se face la mănăstirea Putna. La Mănăstirea Sihăstria Putnei se merge la Slujba celei de-a doua Învieri. Iar a doua zi de Paşte,când se prăznuieşte ziua Sfântului Gheorghe,se participă la slujbă la Mănăstirea Cămârzani,cu hramul Sf. Gheorghe.

Pelerinajul costă 280 de lei de persoană,plus cazare şi alte costuri suplimentare.

Paşte la mănăstirile din România – sărbători frumoase la Sâmbăta de Sus

Mănăstirea Sâmbăta de Susare un traseu excelent,iar participarea la un traseu de Paşte în această zonă poate fi minunată. Între 29 aprilie şi 1 mai se organizează pelerinaj la Sâmbăta de Sus,cu următoarea ofertă.

În prima zi:Bucureşti,Mănăstirile Sinaia,Caraiman,Biserica Sf. Nicolae din Scheii Braşovului,Mănăstirea Sâmbăta de Sus,unde se participă la Prohodul Domnului,cazare şi cina (de post) incluse.

A doua zi:mic dejun de post,tur pietonal în Sibiu,cazare şi cină (de post) la Sâmbăta de Sus,plus participare la slujba de Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos.

A treia zi:participare la slujba de a doua Înviere la Mănăstirea Sâmbăta de Sus,masă festivă de Paşte,Mănăstirea Cozia,Râmnicu-Vâlcea,Piteşti,Bucureşti.

Oferta costă 380 de lei de persoană şi include:transport cu autocar,2 nopţi de cazare la mănăstirea Sâmbăta de Sus,cazare la cameră dublă în grup de minimum 40 de persoane,1 mic dejun,2 cine,masa festivă de Paşti şi însoţitor de grup.

Mai multe