Spectacolul naturii: Cheile Bicazului

24 martie 2011   Travel

Cauţi un loc de relaxare pentru weekend, mai puţin populat, ieftin, cu peisaje deosebite şi cu atmosferă de vis? Îţi propun o destinaţie specială: descoperă frumuseţile din Cheile Bicazului.

Pe aceeaşi temă:

Cele mai frumoase lacuri din România

Pe urmele saşilor,în Transilvania

Peisaje grandioase,unice în România

Cheile Bicazului au fost formate de apele repezi ale râului cu acelaşi nume şi se întind pe o suprafaţă de 8 km,oferind privelişti incredibile celor care le traversează.

Ele sunt străbătute de o şosea şerpuită,cu pereţi masivi de calcar,dând impresia unor adevărate ziduri de cetate medievală.

Feţele netede şi albe ale pereţilor calcaroşi alternează cu piscuri în formă de turnuri semeţe,cu grote,crăpături şi crevase,imprimând regiunii o măreţie sălbatică.

Vegetaţia este de un verde intens,cu flori şi omniprezenta cetină,în permanenţă umezită de stropii abundenţi ai râului.

Soarele încearcă neîncetat să ajungă la stâncile sau la apele repezi ale Bicazului care sapă continuu în calcar.

Peşteri ascunse în munţi

Cheile sunt preferate de iubitorii muntelui,datorită masivilor înalţi din calcar,ce oferă multe trasee spectaculoase. La confluenţa cu pârâul Bicajel se găseşte cea mai îngustă porţiune a defileului,cu aspect de canion,numită sugestiv „Gâtul Iadului”.

Dacă pleci în drumeţie,poţi descoperi numeroase peşteri adânci şi greu de vizitat fără ghid,dar care fac plimbarea prin munţi o adevărată încântare.

Printre atracţiile turistice din imediata apropiere se mai numără Lacul Roşu,Barajul de la Bicaz şi Lacul artificial Izvorul Muntelui. Cei care poposesc în regiune pot să se îndrepte şi către staţiunile aflate în Gheorgheni,Borsec,Sovata şi Piatra Neamţ.

Notează în agendă

Drumul prin Cheile Bicazului este format din serpentine ameţitoare. Aşa că nu uita să-ţi pui în bagaj medicamentele necesare,în caz că suferi de rău de maşină.

De-a lungul drumului există magazine cu suveniruri,produse lucrate de artizani români şi maghiari.

În regiune,zecile de pensiuni,care de care mai frumoase,moderne şi tradiţionale,te aşteaptă să rămâi peste noapte. Cazarea costă între 100 şi 130 de lei pentru o persoană.

De asemenea,nu uita să guşti din delicioasele bucate specifice locului,printre care se numără gulaşul unguresc,kurtos kalacs şi clătitele cu urdă.

Mai multe