Astfel, Andra a făcut public un mesaj în care a spus că este cea mai bună decizie pe care o putea lua, mai ales că are alte proiecte în derulare. 
 
”După un an în care am încercat să fac parte şi din juriul de la Românii au talent, şi din grupul de antrenori de la Vocea României, să am şi două turnee simultan (Tradiţional – care apropo pe 1 decembrie o sa fie la Cluj, de obicei era live-ul de la Voce| şi Live & Crunchy), plus videoclipuri şi colaborări muzicale, am ajuns într-un punct în care mi-am dat seama că trebuie să spun stop.
 
Vocea României este una dintre emisiunile preferate, o urmăresc încă de la primul sezon, dar a trebuit sa renunţ la fotoliul meu roşu, ştiind că este cea mai bună decizie acum! De Românii au talent sunt mult mai ataşată după 9 sezoane încheiate. Aşa că o să rămân în continuare telespectatoare fidelă Vocii României şi le urez succes prietenilor şi colegilor mei care sunt acolo”, a fost primul mesaj transmis de Andra după înlocuirea sa de la Vocea României. 
 
Vestea că Andra va fi înlocuită de Horia Brenciu a apărut luni dimineaţă, fiind comunicată chiar pe site-ul ProTV. 
 
”Horia, Irina Rimes, Smiley şi Tudor Chirilă formează echipa de antrenori a celei mai tari competiţii a vocilor. Ei sunt pregătiţi de filmările pentru noul sezon şi sunt nerăbdători să găsească cele mai bune voci din 2019”, a anunţat Pro TV pe pagina oficială a emisiunii. 
 
De-a lungul timpului, Horia Brenciu i-a ajutat pe Julie Mayaya şi pe Mihai Chiţu să câştige trofeul.