Andreea Marin este recunoscută pentru apariţiile glamour, iar acum ea şi-a dezvăluit secretele siluetei perfecte, mărturisind că urmează un regim raw vegan, întrucât şi-a dorit să-şi păstreze sănătatea. 
”Eu cred că felul în care arătăm are legătură şi cu felul în care ne simţim în interior. E un moment bun din viaţă, un moment de echilibru. Sunt genul de om optimist care se bucură de ceea ce trăieşte. (…) În ultima săptămână am avut un regim raw vegan, asta pentru că aleg o dată la câteva luni să fac asta din respect pentru corpul meu. Pentru sănătate, pur şi simplu. Nu fac asta în mod normal, permanent, pentru că îmi place carnea. Am grijă ca ea să ocupe cam 20% din dieta mea. Moderaţia este foarte importantă. Cred că e cuvântul de ordine, iar asta mă ţine într-o formă destul de bună la 44 de ani', a declarat Andreea Marin pentru VIVA!.
Andreea Marin a trecut, însă, şi prin momente dificile, întrucât din pricina unui medicament de slăbit a fost la un pas de sinucidere. 
”A fost o depresie care da, m-a dus chiar în pragul suicidului. Au fost luni de zile şi a fost cumplit. A fost un efect secundar al unui medicament luat fără indicaţie, de fapt era un supliment, nici măcar un medicament, găsit pe internet. Era un supliment 100% natural dedicat pierderii în greutate. Am luat acea băutură şi am avut chiar eu parte de efecte secundare. Un efect secundar a fost o afecţiune pe care nu am putut-o vindeca decât luând nişte pastile, era o acnee foarte puternică. Avea şi un alt efect secundar, depresia. L-am luat şi pe acela! Depresia este o boală care-ţi întunecă mintea, nu mai gândeşti corect. Vrei să pui capăt acelei suferinţe. Eu sunt un om energic, optimist, nu m-aş fi gândit niciodată în sensul acesta. Lipsa somnului te duce la decizii greşite. O tristeţe adâncă şi o furtună interioară, nu mai eşti omul ce ştii că eşti. Această problemă nu trece de la sine. Eu am recunoscut anumite simptome. Aşa am ajuns la psiholog. Refuzam să cred asta. Au existat oameni care comentau. Zâmbetul nu mai era zâmbetul meu, nu mai simţeam entuziasm.”, mărturisea ea la Antena Stars.