Albumul ”Juno To Jupiter” va apărea pe CD şi în format digital pe 24 septembrie, prima piesă, ‘In The Magic Of Cosmos’, fiind disponibilă acum în format digital.

”Sunt onorată să fiu vocea lui Juno pe acest nou album şi să interpretez încă o dată muzică semnată de dragul meu prieten Vangelis, unul dintre cei mai influenţi şi talentaţi compozitori din istoria muzicii” spune Angela Gheorghiu. ”Înregistrările realizate la Paris pentru această lucrare au fost prilej de reîntâlnire, de bucurie şi de împărtăşire a iubirii pentru muzică, pe care o resimţim amândoi”, a declarat artista.

Albumul, inspirată din misiunea NASA de trimitere a unei sonde spaţiale – Juno – în jurul planetei Jupiter, în scopuri de explorare, este un periplu muzical pluridimensional, presărat cu sunete din cosmos şi înnobilat de vocea inconfundabilă a Angelei Gheorghiu, în rolul Juno.

Muzica este însoţită de sunete înregistrate la lansarea sondei spaţiale, captate în interiorul sondei sau în jurul acesteia, aşa cum au fost ele transmise înapoi pe pământ. Juno continua să studieze planeta Jupiter şi lunile acesteia, la 365 de milioane de mile depărtare de Terra.

”Juno to Jupiter” este a doua colaborare a Angelei Gheorghiu cu Vangelis, prima având loc în decembrie 2011, când Vangelis a compus special pentru soprana româncă o simfonie (”Hope”) şi un duet („Piccola bohème“), ambele interpretate la deschiderea Amfiteatrului Katara din Doha, Qatar.

"M-am gândit să pun accent pe caracteristicile celor două zeităţi - Jupiter/Zeus şi Hera/Juno - care, potrivit Theogoniei greceşti, aveau o relaţie specială. Am simţit că ar trebui să-l reprezint pe Zeus/Jupiter doar prin sunet, deoarece legile muzicii sunt cele care transformă haosul în armonie, mişcă totul şi creează viaţa însăşi. În cazul Herei/Juno, am simţit nevoia unei voci feminine. Angela Gheorghiu o reprezintă, în această descriere istorică a misiunii pe planeta Jupiter, pe Hera/Juno într-un mod uluitor." afirmă Vangelis.