Cercetarea a luat în considerare 397 de copii finlandezi ai căror părinţi au trecut zilnic într-un caiet starea de sănătate a copilului în primul an de viaţă,de la 9 la 52 de săptămâni.

Concluzia a fost că bebeluşii care trăiesc în casă cu câini sau pisici sunt cu 30% mai puţin susceptibili să facă infecţii respiratorii-tuse,rinită şi febră-şi cu circa 50%,infecţii ale urechii.

“Copiii care aveau contact cu un câine sau o pisică la domiciliu au fost mai sănătoşi în perioada analizată”,se afirmă în studiul desfăşurat de experţi de la spitalul universitar Kuopio din Finlanda.

Cea mai eficientă protecţie a fost constatată la copiii care aveau un câine în casă până la şase ore pe zi,faţă de copiii care nu aveau câine sau care-l aveau în curte.

“ Credem că un contact cu animalele poate întări sistemul imunitar,determinând răspunsuri imunitare mai eficiente şi perioade de boală mai scurte”,adaugă cercetătorii.

De asemenea,bebeluşii în apropierea cărora se află câini au nevoie de mai puţine tratamente cu antibiotice decât cei în familia cărora nu există animale domestice.