Carl Nassib, jucător al echipei Las Vegas Raiders, a devenit, luni, primul jucător activ din NFL care a recunoscut că e gay. Sportivul în ​​vârstă de 28 de ani a făcut anunţul într-o postare pe Instagram, relatează ESPN.

"Ce mai faceţi, oameni buni?. Sunt la mine acasă în West Chester, Pennsylvania. Vreau doar să fac un anunţ: sunt gay. Am vrut să fac asta de ceva vreme, dar în sfârşit mă simt suficient de confortabil pentru a recunoşte public. Chiar trec prin cea mai bună perioadă, am cea mai bună familie, cei mai buni prieteni şi cel mai bun job. Sunt o persoană acre ţine mult la intimitate, deci sper că ştiţi că nu fac asta pentru atenţie. Cred doar că asumarea identităţii şi vizibilitatea sunt importante", a spus acesta.

Totodată, sportivul a anunţat că va face o donaţie de 100.000 de dolari fundaţiei Trevor Project. Aceasta este o organizaţie americană nonprofit, înfiinţată în 1998, axată pe eforturile de prevenire a sinuciderilor în rândul tinerilor din comunittea LGBTQ.

Reacţiile la anunţul lui Nassib - din NFL şi din lumea sportului, în general - nu s-au lăsat aşteptate. Preşedintele Ligii Americane de Fotbal, Roger Goodell, a declarat: "Liga este mândră de Carl pentru că a avut curajul să împărtăşească azi acest adevăr. Îi împărtăşim speranţa că, într-o bună zi, astfel de declaraţii nu vor mai ţine prima pagină a ziarelor, ci vor fi o normalitate, pe măsură ce ne îndreptăm spre egalitate cu comunitatea LGBTQ".

După anunţul lui Nassib, proprietarul echipei Raiders, Mark Davis, a declarat pentru ESPN: "Este 2021. Cu atât mai multă putere îi doresc lui Carl. Anunţul acesta nu schimbă deloc părerea pe care o am despre el ca om şi ca sportiv”.

Asociaţiile LGBTQ cred că anunţul lui Carl Nassib nu va avea doar un impact profund asupra viitorului vizibilităţii şi acceptării LGBTQ în sport, ci transmite un mesaj puternic peroanelor LGBTQ, în special tinerilor, că pot ajunge sportivi profesionişti.

FOTO Profimedia