Afecţiunile cardiovasculare

E destul de rar ca anxietatea să indice o boală cardiovasculară dar, atunci când pe lângă stările anxioase apar şi simptome precum oboseală, respiraţie precipitată, indigestie şi stres continuu, atunci este vorba despre o boală cardiovasculară.

Cancer pancreatic

Anxietatea este de obicei un vestitor al acestei boli crunte, clasate în topul primelor cinci boli care ucid anual atât femei, cât şi bărbaţi.

Aproximativ jumătate dintre persoanele diagnosticate cu cancer pancreatic trec prin stări de anxietate şi depresie , deşi nu se ştie de ce.

Probleme cu glanda tiroidă

Când o persoană care nu a mai avut stări de anxietate în trecut începe să aibă astfel de crize tot mai des, problemele cu glanda tiroidă sunt primele la care ar trebui să se gândească. La stările de anxietate se adaugă şi palpitaţiile sau pierderea în greutate. Afecţiunea la nivelul tiroidei este uşor de diagnosticat prin intermediul unei analize de sânge. Problemele cu glanda tiroidă sunt mult mai frecvente la femei decât la bărbaţi, mai ales la cele cu vârste de peste 35 de ani.

Sursa foto: wolverhamptonhypnotherapy.co.uk