Reduce inflamaţiile şi reşeaţa pielii

Datorită proprietăţilor sale astringente,apa de trandafiri reduce excesul de sebum,fiind un remediu ideal pentru persoanele care au pielea grasă. Însă,aceasta poate fi folosită şi în cazul în care ai pielea uscată,întrucât are rolul de a hidrata pielea în profunzime,lăsând-o catifelată şi curată.

Antiseptică,antibacteriană şi cicatrizantă,apa de trandafiri tratează micile infecţii,limitează apariţia acneei,reduce inflamaţiile şi roşeaţa şi încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii.

Poate fi folosită ca tonic,demachiant sau sub formă de cremă hidratantă.

Stimulează creşterea firelor de păr

Apa de trandafiri este recomandată şi pentru îngrijirea podoabei capilare,întrucât reduce inflamaţiile de la nivelul scalpului,favorizează circulaţia sanguină şi creşterea părului şi previne alopecia,o afecţiune dermatologică inflamatorie care afectează foliculii piloşi,în special de la nivelul scalpului.

Recomandă şi în cazul afecţiunilor dentare

Pe lângă faptul că are grijă de pielea şi părul tău,apa de trandafiri are un rol important în îngrijirea danturii,prevenind apariţia paradontozei,o boală care afectează dinţii direct de la rădăcină.

Cu ajutorul unui beţişor îmbibat în apa de trandafiri sau folosind apa de trandafiri drept apă de gură vei scăpa de inflamaţia gingiilor care,netratată,duce la agravarea problemelor dentare.