Un raport lansat cu câteva zile în urmă arăta că un succesor al iPhone SE este în lucru şi el ar fi un dispozitiv care ar avea un design asemănătos cu iPhone XS. Un nou raport din Asia, apărut între timp, descrie un design mai familiar pentru noile smartphone-uri, unul pe care Apple este aşteptat să îl recicleze.

Aşadar, martie 2020 al putea veni pentru fanii Apple cu un iPhone 8 reîmprospătat.

Îl vom numi iPhone 8 s, deoarece publicaţia asiatică Economic Daily News nu menţionează un nume real al produsului. Raportul, cu toate acestea, oferă mai multe detalii despre viitoarea actualizare iPhone 8.

Noile iPhone 8 s vor avea, în mod aparent, acelaşi design ca iPhone 8, inclusiv cu senzor de amprentă Touch ID pe partea din faţă şi cu o singură lentilă foto pe spate. Însă dispozitivul va avea acelaşi hardware ca şi viitoarele aparate iPhone care vor fi lansate în 2019, inclusiv un procesor A13. Alte caracteristici includ 128GB de memorie, un ecran Full HD de 4,7 inch şi un nou design PCB.

Noul telefon ar putea costa 649 dolari, notează raportul, vizând un nivel de preţ pe care Apple l-a ignorat în ultimii ani.

Prin revigorarea iPhone 8, Apple ar putea să vândă încă telefoane cu un design clasic pentru clienţii care sunt interesaţi de modelele compacte iPhone, dar care conţin senzori de amprentă digitală în loc de Face ID. IPhone 8 este la fel de mare ca iPhone X şi XS în ceea ce priveşte dimensiunea generală, dar are un ecran mai mic (4,7 inci faţă de 5,8 inch) datorită ramelor sale. De asemenea, un iPhone de 650 de dolari ar putea ajuta Apple să concureze mai bine împotriva producătorilor smartphone-urilor chinezeşti pe mai multe pieţe asiatice, unde devine din ce în ce mai greu ca producătorul să vândă telefoane costisitoare, cum ar fi iPhone XS.

Dacă toate aceste noi rapoarte se dovedesc a fi corecte, Apple ar putea să lanseze până la cinci noi iPhone-uri în intervalul de câteva luni, inclusiv modelele iPhone XS19 şi XR, iPhone SE 2 şi refresh-ul la iPhone 8.