Ingrediente

250 g orez

100 g caşcaval

1 ou

50 g făină

1 ceapă mică

ulei

sare,  piper

Pentru umplutură

300 g carne tocată (amestec porc plus vită)

1 ceapă

2-3 linguri sos de roşii

2 linguri ulei

sare, piper

Pentru crustă

150 g făină

150 g pesmet

2 ouă

Speli orezul şi-l fierbi cu un praf de sare. Îl scurgi bine şi-l laşi să se răcească. Amesteci într-un castron orezul cu caşcavalul ras, oul,
ceapa tocată mărunt şi o lingură de ulei. Adaugi sare şi piper, după gust, apoi omogenizezi bine amestecul.

Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o căleşti în ulei. După 3-4 minute, adaugi carnea tocată. Mai laşi 5 minute, torni un pic de apă, laşi să se mai fiarbă şi adaugi sosul de roşii. Amesteci de câteva ori, potriveşti de sare şi de piper, apoi stingi focul.

Iei cu o lingură compoziţie de orez şi o întinzi în palmă. Peste ea adaugi o linguriţă din umplutura de carne. Modelezi chifteluţa astfel încât să acoperi complet umplutura cu amestecul de orez. Repeţi operaţiunea până când termini ingredientele.

Dai chifteluţele prin făină, ou şi pesmet. Le prăjeşti în baie de ulei până devin rumene. Le pui pe şerveţele de bucătărie pentru a înlătura excesul de grăsime. Le serveşti calde sau reci, cu salată de sezon.

FOTO Shutterstock