Alege accesoriile potrivite

Reorganizarea dulapului poate fi o activitate destul de solicitantă, dacă nu ai la îndemână obiecte ajutătoare. La acest capitol, magazinele de mobilă şi decoraţiuni sunt destul de ofertante. Spre exemplu, foloseşte huse din pânză care se închid cu fermoar pentru paltoane şi haine de blană. Eventual, poţi strecura în interior şi o hârtie specială anti-molii, cu un parfum delicat. Alege doi-trei saci pentru vidare ca să economiseşti spaţiul prevăzut pentru geci, pulovere, căciuli şi alte articole din materiale care nu se şifonează.

Aranjează hainele în compartimente speciale

Acordă o atenţie mai mare sortării şi aranjează hainele în dulap în funcţie de tipul lor, dar şi în funcţie de culoare. Pe scurt: cămăşi albe la cămăşi albe, pantaloni la pantaloni. Dacă în dulapul tău ai un spaţiu mai generos, cu bară pentru umeraşe, nu ezita să-l foloseşti pentru bluze, rochii şi fuste pe care obişnuiai să le aranjezi pe rafturi. De asemenea, ai putea opta pentru umeraşe multiple pentru trei-patru perechi de pantaloni sau petru cuiere multifuncţionale pe care să agăţi eşarfe şi curele.

Chiar şi genţile ar putea ocupa mai puţin loc, dacă le-ai aranja pe un suport vertical, prevăzut cu compatimente. Te întrebi cum să procedezi cu şosetele şi ciorapii? Foloseşte cutii şi coşuri de depozitare sau organizatoare care se agaţă de uşa dulapului.

Găseşte alternative moderne la vechile obiceiuri

Dacă până acum te-ai obişnuit să-ţi depozitezi toată încălţămintea în cutii care îţi ocupau tot spaţiul de pe şifonier sau de sub pat, află că, mai nou, poţi instala o bară telescopică între pereţii laterali ai şifonierului. Aceasta este prevăzută cu suporturi reglabile din plastic, pe care poţi aşeza cizmele. Dacă ai o debara mai mare, poţi achiziţiona un suport mobil, pe care să agăţi atât pantofi, cât şi cizme, iar avantajul este că îl poţi muta uşor.

Bine de ştiut!

Pentru aranjarea hainelor ai nevoie de spaţii ferite de praf şi de umezeală. Spală-le şi usucă-le bine înainte să le introduci în pungi sau cutii. În cizmele cu blană naturală, pune câte un săculeţ de lavandă pentru a îndepărta moliile.