Ardei jalapeno pane. Savurează gustul picant al toamnei

1 jalapeno jpg jpeg

Este unul dintre cei mai cunoscuţi ardei iuţi din lume. Jalapeno îşi are originea în statul mexican Veracruz, unde a fost cultivat în mod tradiţional. Acum, această legumă este de fapt o varietate de chilli verde, care se regăseşte în toate bucătăriile lumii. Iată un preparat savuros pentru cei care apreciază gustul picant.

Ingrediente:

 2 ouă

12 ardei jalapeno

200 g cremă de brânză

100 g făină

sare

piper

100 g pesmet

ulei, pentru prăjit

Mai citeşte şi: Clătite cu ceapă verde

Mod de prepare:

Spală  ardeii  jalapeno,  taie-i  pe jumătate, pe  lung, apoi cu un cuţit subţire îndepărtează cotoarele, seminţele  şi  nervurile,  dar lasă codiţele. Umple fiecare jumătate cu cremă de brân-ză,  apoi  dă-le  la  frigider  30 de minute.Bate  ouăle  cu  sare  şi  pi-per, după gust.. Trece fiecare ardei  prin  făină,  ou  şi  pes-ment, apoi prăjeşte-i în baie de  ulei,  la  foc  mediu,  până se rumenesc. Serveşte-i calzi, cu sosul preferat.

shutterstock 1673701633 jpg jpeg

Mai citeşte şi: Budincă de dovlecei cu pui 

Sursă foto: Shutterstock