Ardei umpluţi cu soia

1 70021 original jpg jpeg

Dacă ţi-e poftă de ardei umpluţi, ai în cele ce urmează o reţetă specială, cu soia şi ciuperci. Poftă bună!

Ai nevoie de

4 ardei graşi mari

100 g soia granule100 g orez cu bobul lung1 ceapă3 ciuperci4 linguri ulei300 ml supă de legume100 g porumbsarepiper

caşcaval vegetal

Preparare

Fierbi granulele de soia în apă condimentată după gust,15 minute,strecori şi dai deoparte să se scurgă bine. Alegi orezul,îl speli şi îl opăreşti 5 minute,apoi îl strecori şi îl clăteşti cu apă rece. Toci ceapa fin,o căleşti în ulei bine încins,până devine sticloasă. Adaugi granulele de soia,ciupercile tăiate fin,orezul şi porumbul. Condimentezi cu sare şi piper,după gust,şi laşi să fiarbă totul 20 de minute,amestecând permanent ca să nu se prindă.

Între timp,tai ardeii pe jumătate,scoţi seminţele,dar păstrezi codiţele,pentru aspect. Umpli cu compoziţia de orez,aşezi într-o formă termorezistentă,torni peste ei supa de legume presari caşcaval răzuit şi dai la cuptor 20 de minute.