Ardeiul iute,care a început să fie cultivat în ţara noastră de mai bine de 300 de ani,are capacitatea de a te face mai fericită.

Datorită conţinutului de capsaicină,care stimulează creierul este eliberată mai multă endorfină,cunoscută şi sub numele de hormonul fericirii. Aşadar,vei resimţi o stare de bine,în loc de stres şi agitaţie.

Totodată,această substanţă are şi efect de reducere a colesterolului rău din sânge. De aceea,previne apariţia hipertensiunii şi scade riscul producerii de accidente vasculare.

Mai mult,capsaicina conţinută de ardeiul iute este şi un puternic imunostimulator. Astfel,dacă mânânci chiar şi numai o umătate de ardei iute pe zi,vei fi protejată împotriva gripelor şi a răcelilor care fac ravagii în sezonul rece.

Mai multe studii au arătat că ardeiul iute ajută şi la eradicarea bacteriei Helicobacter Pylori,responsabilă pentru apariţia ulcerului gastric. Aşadar,nu ezita să consumi ardei iute,căci este un adevărat medicament natural.