Arsuri stomacale? Uite ce trebuie să eviţi!

1 63228 original jpg jpeg

Ai arsuri la stomac? Ai mâncat fie prea mult, fie ce nu trebuia. Acum îţi trece, însă de data viitoare vei ştii exact ce trebuie să eviţi în materie de alimente, pentru a te bucura în voie de mesele tale!

Atunci când vorbim de arsurile la stomac,problema se pune un pic altfel. De cele mai multe ori,răul este declanşat de volumul mare de mâncare.

Indiferent de mâncare,de cât de bine arată sau de cât de mult îţi place,consumul prea mare de alimente va duce în mod sigur la arsuri stomacale. Dacă nu te poţi abţine singură încearcă asta:cumpără farfurii şi recipiente mai mici,pentru a evita din start porţionarea excesivă.

Alimentele bogate în grăsimi tind să rămână stocate în stomac mai mult timp,iar asta duce la un disconfort pe măsură. Evită grăsimile şi prăjelile,şi evident consumul acestora în cantităţi mari.

Alimentele acide-cum sunt roşiile sau produsele pe bază de suc tomat- dar şi fructele citrice (portocalele,grapefruitul,lămâile) pot declanşa numaidecât arsuri la stomac,mai ales dacă le mănânci pe stomacul gol.

Să previi arsurile stomacale nu ţine însă numai de mâncare. Anumite băuturi îţi pot face tot atâta rău ca şi citricele,de exemplu. Aceste băuturi sunt:cafeaua (normală sau decofeinizată),cola,băuturile carbogazoase şi băuturile alcoolice în exces. Băuturile pe bază de cofeină stimulează aciditatea gastrică,iar băuturile alcoolice pot relaxa sfincterul esofagian inferior,ducând astfel la arsuri.

Îţi plac alimentele picante? Tot ceea ce este iute poate provoca arsuri!

Alimentele piperate şi sosurile calde iuţi pot fi factori declanşatori siguri. Şi deşi nu te aşteptai,până şi menta este tot atât de răutăcioasă,relaxând şi la rândul ei sfincterul esofagian. Mare grijă deci!