Arsurile solare, problemele des întâlnite vara. Ce să nu faci dacă te confrunţi cu aceste neplăceri

1 arsura solara jpg jpeg

Nimeni nu îşi doreşte să se aleagă cu arsuri solare, însă dacă acest probleme apar, evită următoarele greşeli, care pot agrava şi mai mult situaţia!

De cele mai multe ori, arsurile solare apar în momentul în care ne expunem pielea neprotejată la razele ultraviolete (UV). Arsurile solare conduc la aspectul de piele roşie şi dureroasă, efect vizibil, de obicei, la câteva ore de la expunerea fie la lumina naturală de la soare, fie la sursele artificiale, precum lumina solarelor din saloanele de bronzat. Dacă te-ai ales cu astfel de probleme, este indicat să eviţi să faci câteva lucruri, care pot crea neplăceri şi mai mari.

Nu purta haine strânse

Dacă arsurile te supără, trebuie să laşi, în primul rând pielea să respire! Îmbrăcămintea strânsă pe pielea arsă de soare nu este o soluţie bună, pentru că diverse inflamaţii pot să apară. Purtarea hainelor strânse poate duce la umflături şi la apariţia veziculelor (leziuni ale pielii, pline cu lichid). Este recomandat să utilizezi, o soluţie calmantă după plajă şi să porţi haine largi, făcute dintr-o ţesătură deasă, care te vor proteja de razele solare.

Uită de machiaj

Un alt lucru nerecomandat în acest caz, este acoperirea arsurii cu machiaj! Fardurile utilizate în mod normal conţin chimicale, bureţii murdari cresc riscul de infecţie sau de reacţie alergică, iar dacă vei aplica machiaj pe tenul ars, pielea o să aibă un aspect neplăcut. Arsura se va vindeca cel mai bine dacă vei lăsa pielea să respire, fără nicio urmă de machiaj! 

Evită produsele exfoliante

Produsele exfoliante sau cele care conţin acid glicolic sau acid salicilic sunt dăunătoare pentru pielea ta, în special în momentul în care pielea se află într-o stare vulnerabilă. Aşteaptă 3 zile după vindecarea pielii, înainte de a utiliza astfel de produse şi asigură-te apoi că foloseşti mărci de bună calitate, pentru că unele exfoliante pot provoca leziuni ale pielii.

Atenţie la ingredientele cremelor de protecţie!

Când aplici crema de protecţie, asigură-te că această soluţie nu conţine alcool. Alcoolul alimină uleiurile naturale ale pielii, iar în momentul în care alcoolul este aplicat pe o arsură, el scade capacitatea pielii de a se vindeca singură. Totodată, unele creme cu protecţie solară conţin chimicale precum, salicilat sau trolamină, substanţe care pot fi alergice pentru unele persoane, de aceea este indicat să foloseşti protecţie specială pentru tipul tău de piele.

Ai uitat să te hidratezi?

În cazul în care te-ai ales cu arsuri solare, hidratarea este esenţială în procesul de vindecare. Arsurile atrag lichidele, de aceea consumul a minimum 2 l de apă în primele ore de la producerea primelor arsuri este esenţial, hidratarea ajutând în procesul de vindecare. Totodată, până la vindecarea arsurii, este recomandat să eviţi consumul de alcool pentru că acesta poate deshidrata.

Sursă foto: Shutterstock