Orice femeie visează să arate impecabil în faţa iubitului ei şi a invitaţilor. Pentru asta,are nevoie de rochia de mireasă perfectă,care să-i pună în valoare silueta şi să-i ascunda micile imperfecţiuni.

O poţi găsi dacă iei în considerare sfaturile designerului atelierului Athena Philip,Alina Filip,de mai jos.

Dacă ai siluetă tip clepsidră

Acest tip de conformaţie este caracterizată de forme bine definite,talie mică şi bustul şi şoldurile bine proporţionate.

Pentru că aceste siluete sunt foarte senzuale,orice tip de rochie se aşază bine pe această tipologie de corp.

Vrei să-ţi etalezi formele? Rochiia tip sirenă este cea mai potrivită,pentru că accentuează talia şi şoldurile. Evită modelele cu volane şi aplicaţii multe în zona bustului.

Pentru o siluetă fără forme

Dacă trupul tău are formă dreptunghiulară,adică umerii şi şoldurile sunt de aceeaşi lăţime,iar talia nu este prea bine definită,poţi adăuga un plus de feminitate optând pentru o rochie cu extra-volum în zona şoldurilor sau a bustului.

Ţi se potriveşte atât rochia stil prinţesă,cât şi silueta empire,deoarece acestea nu accentuează linia şoldurilor.

Unei siluete în formă de pară

Femeile cu o astfel de siluetă au partea de jos a coprului ceva mai voluminoasă ca partea superioară,mai precis au talia subţire şi sânii mici.

Ai o siluetă tip pară? Tu va trebui să creezi un echilibru între trunchi şi partea inferioară a corpului.

Rochiile în formă de A sunt cele potrivite pentru această conformaţie pentru că pun talia în evidenţă şi distrag atenţia de la şoldurile şi posteriorul generos. Evită rochiile tip sirenă şi pe cele mulate.

Pentru un corp tip măr

O siluetă rotundă sau în formă de măr este caracterizată de un bust generos,umeri laţi şi talie nedefinită. Membrele sunt de regulă subţiri,iar şoldurile mai înguste decât umerii,astfel încât rochia de mireasă trebuie să mascheze trunchiul şi să pună în evidenţă sânii sau picioarele.

Acestui tip de siluetă i se potriveşte croiala empire,care subţiază vizual trunchiul. De asemenea,indicată este şi silueta A-line,care îndepărtează atenţia de la „colăceii“ de pe burtă.