«Ce tip de vopsea mi se potriveşte?»

Gândeşte-te bine ce-ţi doreşti înainte de a merge în căutarea vopsele perfecte.

-Dacă vrei doar să acoperi culoarea ta naturală pentru câteva săptămâni,atunci ţi se potriveşte vopseaua temporară. Dezavantajul este că se va pierde după circa patru săptămâni.

-Vopseaua nuanţatoarepătrunde puţin în firul în de păr,dar rezistă mai mult decât cea temporară,aproximativ şapte-opt săptămâni,estompându-se în urma şamponărilor.

-Vopseaua permanentăo poţi alege dacă vrei să acoperi bine culoarea părului tău natural,să-i schimbi culoarea în mod radical făcându-l mai deschis sau de o nuanţă intensă.

Culoarea naturală contează

Toate femeile tind să creadă că părul lor este cu o nuanţă mai închis decât este în realitate. De aceea,când cumperi vopseaua,pentru a nu greşi poţi face un test simplu comparând nuanţa vopselei alese cu cea a părului tău.

Descoperă-ţi stilul

Stilul personal este un alt factor care contează când alegi vopseaua de păr. Nu vei fi prea încântată să obţii o culoare clasică,sobră,cu aspect aproape de unul natural,dacă de fapt visai la o culoare care să te ajute să ieşi în evidenţă. Pentru mai multă siguranţă,priveşte cu atenţie fotomodelul de pe cutie. Aşa îţi poţi da seama dacă stilul obţinut este unul clasic sau nu.

Blond când eşti brună se poate?

Oricât de bună ar fi o vopsea va fi greu să acopere dintr-odată toate fierele de păr şatene. La fel cum nu poţi obţine rapid un şaten sau brunet dacă părul tău este deschis la culoare. Şansele scad şi dacă vrei să te vopseşti fără ajutorul unui specialist. Alege mai bine o nuanţă mai puţin radicală,apropiată de cea naturală sau cere sfatul unui stilist.