Respectând cele cinci principii ale regimului tonic,poţi slăbi repede şi fără efort!

Ţine un regim fulger

O săptămână în care mănânci alimente sărace în calorii este durata ideală pentru a slăbi fără să provoci carenţe alimentare sau să oboseşti prea mult. Aşa poţi pierde două-trei kilograme,iar organismul nu va opune rezistenţă.

Dă prioritate proteinelor

Hrănitoare,proteinele întreţin masa musculară. Mănâncă alimente care conţin proteine,dar alege-le pe cele slabe:peşte,crustacee,lactate degresate,soia,carne slabă şi ouă.

Consumă multe legume şi fructe

Ele îţi aduc fibre,vitamine şi minerale indispensabile unei forme de invidiat. Marţi şi vineri mănâncă,pe lângă proteine,legume la discreţie. Iar miercuri şi sâmbătă mănâncă şi fructe (cu excepţia strugurilor şi a bananelor).

Cum alternezi alimentele

Luni şi joi mănâncă doar alimente care conţin proteine. Marţi şi vineri – alimente care conţin proteine şi legume. Miercuri şi sâmbătă – alimente care conţin proteine,legume şi fructe. Duminică este ziua de pauză,când poţi lua o masă copioasă. Astfel,eviţi monotonia,dar şi oboseala şi carenţele periculoase.

Mănâncă cereale integrale

Bogate în fibre,dau senzaţia de saţietate. Mâncate împreună cu alte alimente,împiedică asimilarea grăsimilor şi a zaharurilor. Poţi mânca cereale integrale în fiecare zi,la micul dejun.

Ce nu trebuie să-ţi lipsească din dietă

Pe lângă toate acestea,ai grijă să nu-ţi lipsească din dietă fierul,vitamina C şi acizii graşi omega 3.

Fierul combate oboseala

Pentru că transportă oxigenul în tot organismul,fierul este indispensabil proceselor vitale şi combate anemia. Ai nevoie de 16-18 miligrame de fier pe zi.

De unde îl iei? Fierul luat din alimentele de origine animală se absoarbe cel mai bine:ficat,carne,peşte şi ouă. Se găseşte şi în spanac sau în legumele uscate.

Vitamina C împotriva infecţiilor

Ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor şi facilitează absorbţia fierului. Ai nevoie de 60-100 mg de vitamina C pe zi.

De unde o iei? Fructele (kiwi,citrice,fructe roşii) şi legumele (conopidă,broccoli) trebuie consumate proaspete pentru că vitamina C este sensibilă la căldură şi lumină.

Omega 3 pentru tonusul psihic

În afara faptului că fluidizează sângele,aceşti acizi graşi te apără de depresii. Ai nevoie de 1,6 grame de acizi graşi omega 3 pe zi.

De unde îl iei? Din uleiuri vegetale (rapiţă şi cocos),nuci şi seminţe de in,peşte gras (macrou,sardine,somon,hering).