Dilemele spirituale ce ne cuprind câteodată şi care ne induc o oarecare stare de tristeţe,se pot transforma destul de repede în depresii cu o durată de mai multe luni. Şi,deşi primul gând este să cauţi ajutor medical,află că poţi încerca şi altfel de remedii. Iată!

 

Meditează

Rugăciunea şi meditaţia pot fi primele „arme” cu care te poţi apăra de depresii şi gânduri negre. Roagă-te pentru tine,pentru cei dragi ţie sau fă rugăciuni de mulţumire,pentru toate acele lucruri care te întregesc. Meditaţia,în afară că reprezintă o mare eliberare de stresul fizic şi,în acelaşi timp,un mod bun de a reduce tensiunea arterială,poate oferi vindecare mai profundă pentru problemele create sau aflate în mintea ta.

 

Fă-ţi un set de ritualuri

Dacă urmezi un ritual în toate practicile tale spirituale,facilitezi vindecarea. Scrie pe o hârtie toate dorinţele tale şi apoi arde-le. Este o practică comună. Vizualizează acele dorinţe,canalizează-ţi energia către ele şi fii răbdătoare.

 

Fă curat în casă

Curăţarea generală a casei este în sine,o practică menită să îndepărteze energiile negative acumulate. În plus,aeriseşte zilnic încăperile şi dă foc la bucheţele de salvie sau aprinde lumânări cu ulei de salvie,pentru a curăţa mediul. Poţi plasa,de asemenea,o oglindă pe uşa pentru a reflecta toate relele înapoi către sursă.

 

Accesoriipentru stimularea energiei pozitive

Dacă îţi plac,îţi poţi achiziţiona diverse cristale şi pietre cu acţiune de talisman,adică protectoare şi vindecătoare. O bucată de hematită poate reduce durerile de cap şi stresul acumulat după o zi grea la muncă. Cuarţul roz invită dragostea în viaţa ta,iar ochiul de tigru alungă dedeochiul.