Pregătire:40 minute

Coacere:30 minute

Dificultate:mică

Ce ai nevoie

2 portocale
1 portocală roşie
3 linguri lichior de portocale
300 g brânză de vaci grasă
3 ouă
100 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
1 lămâie
2 linguri rom
100 g miez de nucă
unt pentru uns vasul
frunze de mentă pentru decor

Cum se prepară

1. Se curăţă cu grijă coaja de pe portocale şi se elimină pieliţa albă. Cu un cuţit bine ascuţit se taie,deasupra unui castron,feliile de portocale.

2. Se amestecă gălbenuşurile cu brânza de vaci scursă bine,cu zahărul,zahărul vanilat,romul,lichiorul şi zeama de la lămâie.

3. Se adaugă coaja de lămâie şi albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor,cu o lingură de lemn,de jos în sus.

3. Se toarnă aluatul într-o formă de tartă unsă bine cu unt. Se aşază felii de portocale deasupra,cele roşii în centru,cele galbene la exterior.

4. Se presară cu miez de nucă zdrobit şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 200° C până se rumeneşte frumos,după care se lasă să se răcească. Se decorează cu frunze de mentă.