Aşa scapi de insectele din casa ta!

1 49630 original jpg jpeg

Neplăcutele insecte din casă pot fi o sursă considerabilă de stres. Toţi ne-am confruntat, măcar o dată în viaţă, cu gândaci, molii sau furnici.

Iată câteva soluţii care te pot scăpa pentru o bună perioadă de timp de aceste insecte!Ei bine,de cele mai multe ori apariţia neplăcutelor insecte domestice şi decizia lor de a rămâne alături de noi mai mult decât ne dorim noi să le găzduim,nu are legătură cu cât de bine sau des facem curăţenie ci cu unele mici trucuri pe care e bine să le ştim că să le alungăm.

Oţet pentru furnici

Cel mai simplu mod de a îndepărta furnicile este să nu le hrăneşti. Păstrează casa,în special bucătăria,curată şi fără firmituri.

image

Ţine toate alimentele,inclusiv cele pentru animale,în borcane din sticlă cu capac sau recipiente care se închid ermetic. Nu uita să păstrezi gunoiul bine sigilat.

Spală podeaua şi dulapurile cu o soluţie din părţi egale de apă şi oţet care va alunga furnicile.

Furnicile sunt mari consumatoare de dulciuri. Întinde-le o capcană:lasă un borcan cu puţină miere în el şi pune-l în cămară sau în bucătărie sau împrăştie câteva ingrediente naturale în casă care vor ţine furnicile la distanţă:zaţ de cafea,boia de ardei iute,coajă rasă de la citrice,soluţie de apa şi oţet,scorţişoară măcinată.

Urmăreşte pe unde intră furnicile în casă şi unde este cuibul lor. Astupă toate crăpăturile din perete.

Acid boric contra gândacilor de bucătărie

Principala cauză a invaziei gândacilor şi a diferitelor insecte în bucătărie este prezenţa alimentelor.

image

Aşa că:

Ţine toate alimentele "sub capac".

Nu lăsă vase nespălate în chiuvetă pentru că resturile de mâncare atrag gândacii.

După ce ai gătit,şterge cu o lavetă masa şi blaturile.

Fă o soluţie din 100 ml apă şi o lingură de acid boric. Umezeşte bucăţele de pâine pe care le pui în diferite locuri din casă circulate de gândaci. Aceştia dispar foarte repede,iar soluţia nu are miros neplăcut.

Fă o soluţie dintr-o linguriţă de bicarbonat (este biodegradabil şi nu e toxic) cu 4 linguri de ulei de măsline. Se umple o sticlă cu vaporizator cu o jumătate de litru de apă şi se adaugă soluţia cu bicarbonat. Se pulverizează de mai multe ori pe zi,până la dispariţia insectelor.

Bureţi abrazivi pentru ploşniţe

Curaţă temeinic încăperile infestate,dar şi cele din apropiere. Freacă suprafeţele cu un burete abraziv că să distrugi ouăle de ploşniţă.

Aspiră toate suprafeţele din camerele infestate. Nu uita colţurile şi pervazul geamurilor. Insistă foarte mult pe suprafeţele din lemn.

Sigilează toate zonele prin care ploşniţele ar putea intră în casă:în jurul ţevilor,cablurilor electrice sau altor componente care intră şi ies din perete.

Citeşte mai mult pe Click.ro!