Astenie de toamnă? Iată ce alimente te ajută!

1 59168 original jpg jpeg

Frigul, umezeala şi schimbările bruşte de temperatură îţi pot influenţa starea de spirit. Dacă eşti mai sensibilă te poţi simţi vlăguită şi fără chef de viaţă. Iată ce te ajută!

Te simţi lipsită de energie şi fără chef de viaţă? Nu te îngrijora! Te ajută alimentele bogate în magneziu,vitamina C,corbohidraţi,fier şi vitamina B.

Nutriţioniştii recomandă la micul dejun cereale integrale (conţin multe minerale şi vitamine) cu lapte,două felii de pâine neagră cu brânză de vaci,un ou fiert,o cană cu ceai (cel din fructe de pădure îţi dă energie).

La prânz,poţi mânca o bucată de somon la grătar (bogat în omega 3),cu garnitură de orez brun,o salată din:ardei gras,roşii,măsline,salată verde şi puţin mărar (conţine antioxidanţi).

La cina savurează o supă cremă de legume. Cea de sfeclă roşie îţi stimulează imunitatea. Iată cum o prepari!

O porţie are 150 kcal/ porţia. Ai nevoie de două sfecle roşii,1 cartof,120 g iaurt,1 ceapă roşie,1 lingură ulei de măsline,sare,piper. Cureţi legumele,le tai cubuleţe şi le pui la fiert. După ce au fiert,le mixezi pe toate,adaugi ulei de măsline,sare şi piper după gust şi le amesteci. O poţi servi cu o lingură de iaurt şi cu crutoane de pâine integrală. Şi încă ceva! Sfecla ­e o legumă recomandată în diete. Conţinutul ridicat de fibre încetineşte asimilarea glucidelor şi depunerile de grăsimi.

Între mesele principale ale zilei poţi consuma câteva gustări hrănitoare din fructe (citrice,mere,pere,struguri şi banane – sunt bogate în magneziu). De asemenea,mai poţi mânca fructe oleaginoase (mix de alune de pădure,migdale,fistic,nuci de macadamia,caju) sau câte un iaurt.