Atacurile de panică la copii pot să dureze, la fel ca şi în cazul adulţilor, de la câteva minute, până la câteva ore şi vor apărea subit. Ba mai mult, nu sunt previzibile şi se vor repeta. De cele mai multe ori, atacurile de panică sunt rare în copilărie, dar se repetă în adolescenţă. 
 
Atacurile de panică la copii - principalele simptome
 
Principalele simptome ale atacurilor de panică la copii pot fi senzaţiile subite şi copleşitoare de teamă de moarte, pierderea controlului, sentimentul că lumea este ireală şi dorinţa intensă de a evada, precum şi simptome precum ameţeala sau senzaţia de leşin, tremurat, greaţă, palpitaţii, durere în piept, transpiraţii şi scurtarea respiraţiei.
 
Atacurile de panică la copii - cauze 
 
De asemenea, în urma unui atac de panică, copilul poate rămâne cu o teamă profundă de un alt atac. În comparaţie cu adulţii, când apar la copii şi la adolescenţi se prezintă mai dramatic (plâng, ţipă, se hiperventilează), ceea ce poate părea alarmant pentru părinţi şi cei din jur, potrivit qbebe.ro.
 
Potrivit sursei citate, atacurile de panică la copii pot fi declanşate de tulburări din spectrul anxios, tulburări bipolare şi/sau depresie .
 
Atacurile de panică la copii - tratament
 
În ceea ce priveşte tratamentul atacurilor de panică, acestea pot fi combătute cu ajutorul unor medicamente, dar şi prin psihoterapie, care poate ajuta ajuta atât copilul, cât şi familia acestuia să înveţe moduri de a reduce stresul sau conflictul care îl poate cauza.
 
De asemenea, în cazul psihoterapiei copilul va începe să deprindă modalităţi de control asupra anxietăţii resimţite prin tehnici de respiraţie. 
 
Agorafobia – un risc la copiii cu atacuri de panică
 
Potrivit specialiştilor, un copil cu atacuri de panică netratat poate dezvolta agorafobia care se manifestă printr-o anxietate ridicată în momentul în care copilul trebuie să plece de acasă, să se afle în spaţii publice sau să călătorească singur.
 
Copiii care au atacuri de panică pot dezvolta agorafobia tocmai pentru că se tem că vor face un atac de panică în spaţiile publice.