• Care nevoi primează în cadrul unei relaţii de cuplu: ale noastre, ale partenerului sau ambele, în egală măsură? Şi cum le putem armoniza pe amândouă în aşa fel încât să avem o relaţie funcţională?
  • Cum gestionăm emoţiile, precum teama de a spune ceea ce gândim sau ceea ce ne dorim într-o relaţie de cuplu?
  • Mai bine căsătoriţi şi cu certuri sau mai bine divorţaţi? Cum e mai bine pentru copii?
  • Este infidelitatea partenerului o problemă insuportabilă, ce poate duce la despărţire?
  • Cum scăpam de jocul învinovăţirilor?
  • Ce înseamnă Terapia Relaţională Imago şi cum ne poate ajuta să comunicăm mai bine şi să depăşim crizele din cuplu?
  • Care sunt paşii procesului de vindecare a rănilor emoţionale?
  •  Cum ne afectează rănile şi frustrările copilăriei în relaţia de cuplu?

 

Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom găsi răspunsuri pe parcursul unei seri pe care ne-o dorim specială.

Vom povesti pe marginea noutăţilor editoriale apărute în colecţia Pas în doi, la Editura Herald: Ghidul căsniciei de Harriet LernerReconstrucţia de Bruce Fisher si Robert Alberti,

Primeşte iubirea pe care o doreşti, alături de invitaţii noştri: Nicoleta Burlacu (psiholog clinician, psihoterapeut, expert relaţional IMAGO), Ligia Moise (psiholog, terapeut de familie), Andrei Vulpescu (jurnalist, blogger, scriitor), Irina Calomir (psiholog clinician, psihoterapeut), Sabina Strugariu (psiholog, psihoterapeut integrativ), specialişti care vor împărtăşi publicului bucureştean informaţii foarte utile regăsite în paginile celor trei cărţi, dar şi exemple din cazuistica şi bogata lor experienţă profesională. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

“Primeşte iubirea pe care o doreşti” este ca un diamnat al relaţiei! După părerea mea, este cea mai preţioasă şi complexă carte legată de dezvoltarea unei relaţii intime valoroase şi trainice. Harville Hendrix  livrează prin acestă carte abilităţile de relaţionare. Tehnica ce stă la baza acestei cărţi, cu un succes nemărginit, este Terapia IMAGO. Părerea mea despre această carte este că nu are cum să lipsească din biblioteca unui cuplu. Acestă carte este soluţia de succes a iubirii, conectării şi armoniei. În completarea acestei cărţi ne vine în ajutor “Ghidul căsniciei”, de Harriet Lerner, în care sunt prezentate peste 100 de reguli care ajută la o relaţie armonioasă şi plină de empatie. Ştim cu toţii că a avea un cuplu pe termen lung în zilele noastre este dificil şi necesită extrem de multă muncă, din partea amândorura. Ceea ce cred eu este că toate regulile din acestă carte sunt pertinente şi pot fi incluse ca obiceiuri sănătoase, oferind cuplului satisfacţia unei relaţi intime consistente şi conştiente. Când eforturile noastre duc înspre divorţ sau despărţire, cea mai recomandată carte, este “Reconstrucţia” de Bruce Fisher si Robert Alberti. Aceştia spuneau că “Divorţul sau despărţirea, este metaforic vorbind, o operaţie chirurgicală care afectează toate domeniile vieţii individuale”. Reconstrucţia individului după un astfel de eveniment este însoţită de sentimente profunde de dezamăgire, neputinţă, disperare şi lipsă de speranţă. Acesta carte te învaţă cum să-ţi construieşti bucaţică cu bucaţică noul viitor. Gândindu-mă la experienţele pacienţilor mei, consider că în prezent am o soluţie prin care vindecarea şi repararea să se poată realiza mult mai eficient.

                                                Nicoleta Burlacu, psihoterapeut, expert relaţional IMAGO

 

Pentru că adevărata intimitate se construieşte pe îndelete şi depăşeşte limitele eroticului, cărţile din colecţia Pas în doi propun diverse abordări ale cuplului, ale bărbatului şi femeii, din perspectiva unor discipline multiple: istoria culturală, neurobiologia, psihologia, istoria, antropologia. Miza colecţiei este să vină în întâmpinarea celor care îşi doresc să se înţeleagă mai bine pe sine şi care urmăresc să aibă o legătură emoţională şi psihologică mai profundă cu partenerul lor. O înţelegere cât mai cuprinzătoare a celuilalt şi a mecanismelor care stau la baza unui trai în doi împlinit este calea către construirea unei relaţii de cuplu armonioase, care permite atât convieţuirea, cât şi autonomia a două personalităţi.