Există situaţii când nu este indicat să-l foloseşti, aşa cum există afecţiuni, pe care ghimbirul le poate ţine sub control şi  diminuează simptomele. Când vine vorba despre ficat, rădăcina ajută la curăţarea sângelui de toxine, la o mai bună absorţie a nutrimentelor şi eliberează anumite enzime importante în procesul de digestie. Un studiu asupra beneficiilor oferite de ghimbir organismului, ale cărui concluzii au fost publicate în Indian Journal of Pharmaceutical Sciences, susţine faptul că atât ghimbirul, cât şi cicoarea au un efect benefic, similar asupra ficatului, ajutând la bună lui funcţionare. În combinaţie cu ceapa şi cu usturoiul, ghimbirul are grijă de sănătatea sistemului cardiovascular, fiind şi un excelent antioxidant. Mai mult, ajută la transportul oxigenului şi a nutrimentelor către toate celulele corpului. Efectele sale minunate se pot observa asupra grăsimilor din întreg organismul, fiind indicat chiar şi în curele de slăbire. Dar sunt şi cazuri când este mai bine să eviţi acest aliment.

Când face rău ghimbirul