„Feng Shui este despre călăuzirea, echilibrarea şi optimizarea energiei într-un spaţiu pentru a obţine cel mai mare beneficiu pentru cei care trăiesc în ea", spune Priya Sher. De aceea, iată 5 modalităţi de a utiliza principiile Feng Shui în casă pentru a atrage energia pozitivă:

Începe cu uşa

În primul rând, asigură-te că nu are nicio problemă - nu se aud sunete când o închizi şi o deschizi, este vopsită în totalitate. „O uşă stricată poate afecta armonia din casă”, spune maestrul Priya Sher. Apoi, pune la intrare un covor şi câte o plantă de o parte şi de alta a uşii pentru a ”invita” energia pozitivă. Ai grijă ca plantele să fie veşnic verzi şi udate.

Ia în considerare intrarea

Da, chiar dacă holul este foarte mic. Îndepărtează lucrurile care îţi sunt inutile şi lasă-le pe cele care îţi sunt necesare cu adevărat. De asemenea, este important ca pe dulapul de încălţăminte „să fie întotdeauna un odorizant de cameră/o lumânare cu aromă lemnoasă, ceea ce face ca energie să se înalţe şi să ajungă în toată casa”, mai notează maestrul Priya Sher.

Acordă mai multă atenţie living-ului

Camera de zi trebuie să fie mereu curată şi ordonată, astfel încât energia să poată pătrunde în toate colţurile. Plasarea unei veioze şi a lumânărilor pe o diagonală de la intrarea în casă poate activa vibraţia pozitivă, în timp ce plasarea unei fotografii de familie în colţul de vest al camerei va susţine unitatea familiei.

Dormitorul, un spaţiu liniştitor

Crează un spaţiu relaxant prin poziţionarea patului pe o diagonală vis-a-vis de uşă, pe un perete solid. Un tablou deasupra pe perete este de asemenea o idee bună, promovând ideea de siguranţă şi de echilibru general, mai spune Priya Sher.

Un aer romantic...

„În general, nuanţele liniştitoare (albastru, verde) sunt cele mai bune pentru dormitor, dar un strop de violet, roz sau roşu adaugă vibraţii romantice”, potrivit maestrului Priya Sher. Pernele şi pătura de nuanţe mai calde au şi ele un efecte pozitive. Mai mult, poţi pune pe masa din dormitor o lumânare şi să o aprinzi din când în când.


Credit foto: www.evercoolhomes.com