Postul intermitent diferă de alte diete prin faptul că nu există alimente restricţionate sau eliminate. În timpul regimului, poţi mânca orice şi cât doreşti, cu condiţia ca acest lucru să se întâmple într-un anumit interval de timp. Există mai multe metode de a ţine postul intermitent. De pildă, unii preferă să nu consume deloc mâncare timp de 16 ore, iar alţii timp de 24 de ore. Oricare ar fi varianta aleasă, trebuie să ştii că acest stil de viaţă vine la pachet cu multe beneficii. Iată o parte dintre ele!

Citeşte şi: Cum funcţionează postul intermitent - 8 ore mănânci ce doreşti, apoi faci o pauză alimentară de 16 ore 

5. Piele mai frumoasă şi strălucitoare. Acneea şi alte probleme ale pielii sunt, de obicei, cauzate de acumularea de toxine în interiorul corpului. Când posteşti, digestia se întrerupe temporar, iar organismul de concentrează pe funcţionarea altor sisteme, care curăţă organismul.

4. Floră intestinală sănătoasă. Digestia slabă înseamnă şi metabolizarea slabă a alimentelor şi arderea lentă a grăsimilor. Deoarece sistemul digestiv se relaxează în timpul postului, metabolismul se îmbunătăţeşte, iar tractul digestiv funcţionează corect.