Cu toate că Freud a renunţat, iniţial, la cariera lui ştiinţifică falimentară şi a devenit doctor pentru a câştiga destui bani ca să-i întreţină pe mult iubita lui soţie, Martha, şi pe cei şase copii ai lor, asta nu l-a împiedicat să aibă o aventură cu o persoană surprinzător de apropiată soţiei sale – cumnata lui.

Sora mai mică a doamnei Freud, Minna Bernays, s-a mutat în casa Marthei şi a lui Sigmund după ce logodnicul ei a murit, la începutul anilor 1890. La acea vreme, Freud şi Carl Jung aveau o relaţie complicată, neînţelegându-se prea bine, lucru care l-a împins probabil pe psihiatrul elveţian să dezvăluie că cei doi cumnaţi au avut o relaţie intimă. Sau poate a spus, pur şi simplu, adevărul. Jung a susţinut că Minna a fost cea care i-a mărturisit aventura cu Sigmund.

Mai mult de-atât, unii sunt de părere că cei doi amanţi erau cât pe ce să devină părinţi. Minna a rămas însărcinată, în urma relaţiei sexuale pe care o avea cu soţul surorii ei, însă nu a adus pe lume copilul din flori al lui Freud, ci a recurs, în secret, la avort.

Cât de posibilă este asemenea ipoteză?

În 2006, se pare că a ieşit la iveală dovada aventurii celor doi. S-a descoperit un registru al unui hotel din Elveţia, care datează încă din 1898. Şi, conform acelui registru, Freud şi Minna s-au cazat la acel hotel împreună, ca soţ şi soţie.

Foto - Profimedia