Potrivit nutriţioniştilor, avocadoul şi roşiile aduc organismului numeroase beneficii dacă sunt incluse în dieta zilnică. Le poţi consuma la micul dejun, la prânz sau chiar seara, ca gustare.

Ce spun studiile

În urma studiilor realizate de Universitatea din Ohio, s-a descoperit că avocadoul adăugat la salsa ajută la absorbţia mai rapidă a licopenului conţinut de roşii. Acest lucru se întâmplă datorită grăsimilor bune care se găsesc în avocado.

Beneficiile licopenului pentru sănătate

Licopenul, cel care dă culoare roşiilor, are o mulţime de proprietăţi. Printre acestea, cele mai importante sunt prevenirea cancerului, deoarece combate apariţia radicalilor liberi, are efect antioxidant, protejând celulele, previne osteoporoza şi împiedică îmbătrânirea prematură. De asemenea, este recomandat şi celor care suferă de diabet zaharat de tip 2.

Cum să le consumi:

-mănâncă avocado cu salsa sau prepară-ţi un guacamole delicios
-pune câteva feliuţe de avocado şi de roşii la orice salată sau sandviş
-prepară-ţi bruschete delicioase cu avocado, brânză şi roşii, presărate cu praf de usturoi