Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă

200 g zahăr

150 g nucă măcinată

150 g margarină vegetală

scorţişoară,după gust

Pentru sirop

250 ml apă

200 g zahăr

1 lingură miere

scorţişoară,opţional

esenţă de vanilie,după gust

Preparare

Amestecă zahărul cu nuca şi scorţişoara. Topeşte margarina. Unge cu puţină margarină tava de copt şi pune 6 foi de plăcintă unse şi acestea cu margarină. Presară uniform un sfert din amestecul de nucă. Adaugă patru foi unse cu margarină,apoi iar un strat de nucă. Repetă operaţiunea,iar la final întinde şi ultimele foi rămase,de asemenea unse cu grăsime. Unge ultima foaie după ce ai tăiat baclavaua în fâşii sau pătrate,apoi dă prăjitura la cuptor până se rumeneşte. Între timp,pregăteşte siropul. Topeşte zahărul în apă,pe foc mic,iar după ce se răcoreşte,adaugă miere,scorţişoară,esenţă. După coacere,pune siropul răcit peste baclavaua abia scoasă din cuptor. După răcirea prăjiturii,e nevoie să stea la frigider peste noapte.

Sursă foto:Fotolia