Bambus îngrijire - Planta este foarte uşor de îngrijit

Originar din Asia,bambusul norocos este o plantă care se dezvoltă atât în sol,cât şi în apă. Dacă vrei să crească în apă,aşază-l într-un vas transparent şi pune biluţe decorative sau pietricele din var. Acestea vor susţine planta dreaptă şi îi vor permite accesul total la apă. Nu uita să pui în apă şi un îngrăşământ mineral,ca să nu se îngălbenească

Dacă îl sădeşti în pământ,ai grijă ca acesta să conţină şi nisip,pentru a menţine umiditatea. De regulă,acesta se plantează în lână minerală,care absoarbe şi menţine apa,asemenea unui burete. Astfel,planta îşi reţine cantitatea de apă de care are nevoie.

Se înmulţeşte prin butaşi

Bambusul norocos poate să ajungă să măsoare 70 de cm în înălţime şi 1 cm grosime,iar pentru ca lăstarii să crească taie planta desupra ultimului lăstar şi aplică ceară pe capătul tulpinii,ca să-i opreşti creşterea. Deoarece bambusul se înmulţeşte prin butaşi,taie o tulpină nou formată şi pune-o într-un vas cu apă,până când formează noi frunze.


Citeşte şi:

Florile vedetă ale toamnei

Ce semnifică florile pe care ţi le dăruieşte el


 Bambus îngrijire - Foloseşte apă fără chimicale

Udă planta o dată pe săptămână cu apă filtrată sau de ploaie,deorece clorul,fluorul şi alte chimicale cu care se tratează apa nu-i fac bine. Poţi să foloseşti şi apă de la robinet,dar numai după ce ai lăsat-o la decantat o zi. Totodată,lună de lună scoate planta din vas şi spală sub un jet de apă rădăcinile,tulpina şi frunzele. Şterge şi vasul în care stă bambusul.

Nu-l aşeza în lumina puternică

Bambusul norocos se orientează după razele soarelui în timp ce creşte. Dacă vrei să ai o plantă cu crenguţe spiralate,roteşte periodic ghiveciul sau vasul cu apă. Aşază-l lângă fereastră,dar nu direct în soare,deoarece lumina intensă îi face rău. Pentru a se dezvolta fără probleme,ai grijă ca în locuinţă să ai o temperatură care să varieze între 15-21 de grade Celsius.

Bambus îngrijire - Fereşte-l de dăunători

Dacă razele soarelui cad direct pe plantă sau dacă apa cu care îl uzi conţine prea mult fluor sau săruri,frunzele se pot îngălbeni. Ţine la distanţă bolile,îndepărtând tulpina şi frunzele uscate.

Poate să înflorească şi după un secol

Există peste 1400 de specii de bambus. Unele dintre acestea înfloresc anual,altele mai rar,în timp ce câteva dintre ele înfloresc la peste 100 de ani de la plantare.

Bambus îngrijire - Info: Ţine planta departe de copii sau animale de companie,deoarece anumite specii de bambus sunt otrăvitoare. În cultura chinezează bambusul simbolizează longevitatea,iat în cea indiană este semnul prieteniei.