Ingrediente

  • 2 foi aluat foitaj
  • 300 g cremă de brânză
  • 120 g zahăr
  • 70 g amidon
  • 2 ouă
  • coaja de la ½ de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • 400 g cireşe, fără sâmburi
  • 1 ou, pentru uns
  • zahăr pudră

Mod de preparare 

Laşi să se decongeleze aluatul foitaj. Între timp, mixezi crema de brânză cu zahărul până când capătă o consistenţă fină, apoi adaugi amidonul, ouăle, coaja de lămâie şi esenţă de vanilie, după gust.

Tai fiecare foaie în 6 pătrate egale, obţinând astfel 12 pătrate. Pentru un model mai deosebit, laşi spaţiu cât de un deget şi tai marginile laterale ale aluatului, fără a ajunge însă până în vârf. Tragi fiecare margine în partea opusă, obţinând forma unei bărcuţe. Întinzi în mijloc câte o lingură de cremă de brânză şi deasupra aşezi cireşe. Ungi marginile cu oul bătut şi aşezi bărcuţele în tava tapetată, cu spaţii între ele.

Dai tava la cuptor, la 200 ̊C, 20-25 de minute, până se rumenesc uşor. Procedezi la fel cu bărcuţele rămase. Le pudrezi cu zahăr după ce s-au răcorit. 

FOTO Shutterstock.com