Ai nevoie de

2 vinete
4-5 felii bacon
100 g caşcaval ras
3 roşii, cubuleţe
4 căţei usturoi
2 cepe
1-2 ardei graşi
½ ardei iute
sare
piper
ulei
1 lingură pătrunjel tocat
frunzuliţe de busuioc

Preparare

Tai baconul fâşiuţe. Speli şi cureţi vinetele, din loc în loc, ca o zebră, apoi le tai pe lung. Fierbi apă, o torni într-un vas mare, o laşi până devine călduţă, adaugi o lingură de sare grunjoasă şi laşi vinetele în ea 30 de minute. Le scoţi şi le pui la scurs. Le scobeşti cu grijă, păstrezi miezul, şi le dai la cuptor, stropite cu ulei, apoi le dai deoparte pe şerveţele, deoarece absorb mult ulei.

Încingi ulei într-o tigaie, căleşti cepele şi usturoiul tăiate mărunt, presari sare şi piper, după gust. Adaugi ardeii gras şi cel iute, tăiaţi fin, miezul vinetelor, roşiile şi le ţii pe foc până când scade sosul. Amesteci. Când sunt gata, le laşi la răcorit.

Aşezi vinetele într-un vas, le umpli cu legumele şi pui pe fiecare, din loc în loc, fâşii de bacon. Dai la cuptor 25 de minute, le scoţi, le presari cu caşcaval şi le mai ţii 10 minute. Le serveşti, dacă vrei, pe pat de ardei graşi, cu feliuţe de lămâie, busuioc şi cu pătrunjel.